ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΚΕΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Φαγητό αγαπημένο απ'όλη την οικογένεια και φτιαγμένο έτσι ώστε να γίνει μαλακό κι ανάλαφρο χωρίς μεγάλα "ζόρια"...
Συνταγή που πετυχαίνει πάντα ακόμη κι από τους αρχάριους μάγειρες!!!!
Ξεχάστε τσιγαρίσματα, τηγάνια και γενικά μπελαλίδικες μεθόδους με αμφίβολο αποτέλεσμα.... Αυτός ο τρόπος είναι πανεύκολος κι εξασφαλίζει ότι θα βγει το κρέας σκέτο λουκούμι!!!!
Δείτε το δικό μου κοκκινιστό και είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχετε απολαύσει πιο αφράτο και ζουμερό κρέας!!!




Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 3 χορταστικές μερίδες είναι:

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές (ελιά ή καπάκι, επισημαίνοντας στον κρεοπώλη ότι το θέλουμε για κατσαρόλα)
  • 500γρ ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 χοντρό ξύλο κανέλας
  • 1/3 κουτ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη 
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά τα κομμάτια κρέατος και τα στραγγίζουμε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο το αιματάκι του. Στο μεταξύ σε άνετη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι πάνω (όχι ξέχειλα) να βράσει. Βάζουμε μέσα το κρέας να το καλύπτει το νερό και μαζί το 1 κουταλάκι ζάχαρη. Ανακατεύουμε λίγο κι αφού πάρει το κρέας μια βράση, παίρνουμε από την επιφάνεια τον αφρό. Χαμηλώνουμε  τη φωτιά στο σιγανό ανάλογα τις ρυθμίσεις της μαγειρικής εστίας μας. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της στηρίζοντας το πάνω σε μια κουτάλα πλατιά και έτσι ώστε να φεύγει ο ατμός από τριγύρω. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει προσέχοντας να καθαρίζουμε που και που τον αφρό εάν σχηματιστεί. Αφού το νερό φτάσει στα μισά και έρθει σε ίσο ύψος με το κρέας προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το μέλι και το 1 κουταλάκι ζάχαρης.  Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα κατά τον ίδιο τρόπο (σιγανή φωτιά και μισοσκεπασμένη κατσαρόλα).
  • Όταν το φαγητό αρχίζει και χυλώνει προσθέτουμε το αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα μας. Σ'αυτό το σημείο δοκιμάζουμε και ελέγχουμε τη σάλτσα, εάν μας φαίνεται λίγο ξυνή τότε τη διορθώνουμε προσθέτοντας ακόμη 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το φαγητό να δέσει και να μείνει με τη σάλτσα του προσέχοντας να μη στεγνώσει και κολλήσει (κουνάμε κατά διαστήματα την κατσαρόλα).
  • Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι σχεδόν 1 1/2 ώρα ανάλογα την εστία μας.
  • Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη σκελίδα σκόρδο και σερβίρουμε το φαγητό μας με πατάτες τηγανητές, μακαρόνια, πουρέ ή ρύζι!!!


Μμμμ σκέτος αφρός!!!!

Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις