ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ BOUNTY ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ BOUNTY ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ


Πόσο μα πόσο χαίρομαι όταν καταφέρνω και φτιάχνω τα αγαπημένα μου γλυκά χωρίς όμως ζάχαρη!
Πλέον στην αγορά υπάρχουν ελληνικές εταιρείες οι οποίες παράγουν αξιόλογα προϊόντα ζαχαροπλαστικής προσαρμοσμένα έτσι ώστε να μπορούν να καταναλωθούν κι από άτομα που για διατροφικούς λόγους αποφεύγουν τη ζάχαρη. Μην ξεχνάμε βεβαίως ότι "παν μέτρον άριστον", ακόμη και τα γλυκά χωρίς ζάχαρη τα οποία βέβαια αντικαθιστώνται από άλλες γλυκαντικές ουσίες φυσικές ή μή χρειάζονται προσοχή στην κατανάλωσή τους. Καλό είναι κάποιος να απευθύνεται στο γιατρό ή το διατροφολόγο του για το εάν και πόσο πρέπει να καταναλώνει τέτοιες λιχουδιές.
Το σημερινό μου σνακ είναι τα σοκολατάκια τύπου "BOUNTY" με καρύδα και σοκολάτα, χωρίς ίχνος ζάχαρης!!!
Εάν παρ' όλα αυτά η όρεξή σας λαχταρά σπιτικά bounty αλλά με ζάχαρη τότε ανατρέξτε στη βασική μου συνταγή πατώντας εδώ

Υπέροχα και βουτυράτα, θα ξετρελάνετε τους αγαπημένους σας!!!


Τα υλικά μας για 16 μεσαία σοκολατάκια είναι:
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο 
  • 2 κουτ.σ. βούτυρο γάλακτος μαλακό κατά προτίμηση με μειωμένα λιπαρά (ΌΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουτ.σ.  μέλι ανθέων, απαλό
  • 1 σφηνάκι λικέρ malibu/batida (προαιρετικά γιατί έχουν ζάχαρη, εγώ  χρησιμοποίησα για να δώσω έξτρα άρωμα και ήταν το μόνο συστατικό που πρόσθεσε στη συνταγή ελάχιστη ζάχαρη)
  • *125 gr. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη με stevia 
  • *125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος με stevia
  • 1 κουτ.γλ. σπορέλαιο

* έκανα μίξη των δύο σοκολατών και βγήκε περισσότερο γευστική με αυτόν τον τρόπο, μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου είτε σκούρη, είτε γάλακτος. 

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε μπολ το ινδοκάρυδο και τις βανίλιες. Σε ένα μικρό κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει. Ρίχνουμε στο μπολ με την καρύδα το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.Προσθέτουμε το μέλι και τέλος το ποτό εάν το χρησιμοποιήσουμε.
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 1' ώρα. Έπειτα βγάζουμε το μπολ και πλάθουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη. Αραδιάζουμε πάνω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το πάγωμα στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμη.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες μαζί με το λάδι σε μπεν μαρί και τις διατηρούμε ρευστές.
  • Βουτάμε ένα ένα τα bounty μέσα στη σοκολάτα να καλυφθούν και τα στραγγίζουμε με πιρούνι. Τα μεταφέρουμε πίσω στο αντικολλητικό χαρτί. 
  • Αφού τελειώσουμε με την επικάλυψη, παίρνουμε τα υπολείμματα σοκολάτας και κάνουμε πάνω τους σχέδια με ένα πιρουνάκι. 
  • Διατηρούμε τα bounty στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη ή τυλιγμένα σε σελοφάν για 1 μήνα. Μπορούμε επίσης να φυλάξουμε στην κατάψυξη και να τα καταναλώσουμε σαν παγωτίνια τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σημ. Το αγελαδινό βούτυρο και το μέλι αντικαθιστούν το ζαχαρούχο γάλα που αναφέρω στη βασική συνταγή για bounty.

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις