ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ


Η συνταγή που θα σας δώσω σήμερα είναι η λύση "μπαλαντέρ" όταν έχει περισσέψει φύλλο από την τελευταία φορά που φτιάξαμε κάποιο γλυκό σιροπιαστό ή αλμυρή πίτα. Είναι ο.τι πρέπει για ορεκτικό ενώ μπορεί να σερβιριστεί ως  μεζεδάκι σε μπουφέ σε αντικατάσταση με την κλασική πίτα. Τα αλλαντικά που αναφέρονται πιο κάτω είναι ενδεικτικά και προσαρμόζονται αναλογία με τα γούστα. Η δοσολογίες αφορούν μισό πακέτο φύλλο κρούστας και βγάζει περίπου 12 μεγαλούτσικες φλογέρες.



Τα υλικά μας:
  • 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 15φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένες
  • 15 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γκούντα-ένταμ κλπλ)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι 

Εκτέλεση:
  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα αλλαντικά με το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα καρυκεύματα.
  • Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο και το ραντίζουμε με λιωμένη μαργαρίνη. Βάζουμε κατά μήκος από 1 γερή κουταλιά γέμισης και την απλώνουμε ελαφρά. Διπλώνουμε τα πλαϊνά και ρολλάρουμε το φύλλο σε κύλινδρο. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τις φλογέρες τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς όμως να εφάπτονται. 
  • Αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ή σπορέλαιο, ραντίζουμε με τα δάχτυλα μας λίγο νερό (κάνει το φύλλο πιο τραγανό) και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις