ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ


Χαιρετώ όλους τους φίλους! 
Σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για πεντανόστιμα δεντράκια από μπισκότο τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μικρά συμβολικά δωράκια για τα παιδιά!
Η ζύμη γίνεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα καθώς δεν απαιτεί τη χρήση μίξερ. 
Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να συναρμολογήσετε τα δεντράκια αυτά, μπορείτε απλά να φτιάξετε μπισκότα με αυτή τη ζύμη και να τα διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε!

Η δοσολογία βγάζει περίπου 15 δεντράκια 





Υλικά: 
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 100 ml νερό 
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλια
  • 1 κουτ.γλ. υγρή εσάνς πορτοκαλιού  (βρώσιμο αιθέριο έλαιο, στα σούπερ μάρκετ και κατ/ματα ειδών ζαχαροπλαστικής)
  • 2 κουτ.γλ. baking powder
  • 700 γρ. +/- αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για το γλάσο συγκόλλησης
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ.σ. γάλα
  • 1 κουτ.σ. νερό
  • 1/2 κουτ.γλ. υγρή εσάνς πορτοκαλιού (βρώσιμο αιθέριο έλαιο, στα σούπερ μάρκετ και κατ/ματα ειδών ζαχαροπλαστικής)
Για τη διακόσμηση
  • χρωματιστά κουφετάκια σοκολάτας
  • τρύφα/κονφετί ζάχαρη/σταγόνες σοκολάτας/ιδνοκάρυδο
Εργαλεία:
  • Κουπ πατ αστεριού σε διάφορα μεγέθη

Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι. το χυμό, το νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και την εσάνς να διαλυθούν καλά τα υλικά το ένα μέσα στο άλλο. Τέλος προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Αφού σφίξει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 4 επιμέρους μπάλες. Παίρνουμε κάθε φορά από μία μπάλα και την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους 0,4 εκ. (τις υπόλοιπες μπάλες τις κρατάμε τυλιγμένες στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε).
  • Με το μεγαλύτερο κουπ-πατ αστέρι κόβουμε μπισκότα τα οποία θα αποτελούν τη βάση κάθε δέντρου. Ανοίγουμε ξανά τα περισσεύματα της ζύμης και τα κόβουμε κι αυτά σε μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε ανοιχτόχρωμη λαμαρίνα/ταψί στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνος στους 175' βαθμούς με αέρα και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-14' λεπτά προσέχοντας να μη μας καούν οι άκρες. Αφού φουσκώσουν και ψηθούν τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη χρησιμοποιώντας κάθε φορά μικρότερο μέγεθος κουπ πατ. Έχουμε στο νου μας ότι όσα μεγάλα αστέρια κόψαμε τόσα πρέπει να είναι και τα μικρότερα μπισκότα. Σ' αυτή την περίπτωση θα μας περισσέψουν ορισμένα, οπότε είτε τα συναρμολογούμε σε μικρότερα δεντράκια ή τα αφήνουμε απλά ως βούτημα.
  • Προσοχή! Ψήνουμε πάντα στο ταψί μπισκότα ίδιου μεγέθους! Επίσης όσο μικρότερα είναι τα μπισκότα τόσο μεγαλύτερη προσοχή δίνουμε στο ψήσιμο (ο χρόνος ψησίματος θα μειώνεται όσο μικραίνουν τα μεγέθη τους).
  • Αφού κρυώσουν τα μπισκότα μας ξεκινάμε τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση:
  • Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσσου με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη Τοποθεσία κι αποκτήσουμε μια μεσαίας πυκνότητας σύσταση. Εάν το γλάσσο είναι πολύ σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό ή γάλα ακόμη. Εάν είναι πολύ νερουλό προσθέτουμε ακόμη λίγη άχνη.
  • Παίρνουμε τα πιο μεγάλα μπισκότα και τα βουτάμε μόνο από την πάνω πλευρά μέσα στο γλάσσο. Ύστερα παίρνουμε το αμέσως μικρότερο σε μέγεθος και το βουτάμε κι αυτό κατά τον ίδιο τρόπο. Στερεώνουμε το ένα πάνω στο άλλο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα μικρότερα μπισκότα ώστε να αποκτήσουμε το πρώτο δεντράκι. Διακοσμούμε με χρωματιστά κουφέτα, τρούφα και ό,τι άλλο μας αρέσει όσο το γλάσσο είναι ακόμη ρευστό. 
  • Αφήνουμε τα δεντράκια να στεγνώσουν ξεσκέπαστα κι έπειτα τα κλείνουμε σε διαφανή μεμβράνη.

Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις