ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝΟ/ BLUE CHEESE
ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝΟ/ BLUE CHEESE
Παρακαλώ περάστε στο μπουφέ!!!!
Υλικά για 40-45 σου
Εκτέλεση:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΩΝ ΣΟΥ
Παρακάτω σας δίνω τις δικές μου αγαπημένες αλμυρές γεμίσεις!
Για γέμιση τονοσαλάτας απλά ανακατεύουμε σε μπολ τα εξής:
Για γέμιση μπλε τυριού ανακατεύουμε στο μούλτι τα εξής μέχρι να γίνουν ενιαία αλοιφή:
Ένα διαχρονικό μεζεδάκι που συναντάμε σε μπουφέδες εορτών, πάρτυ, γάμων και βαπτίσεων! Φανταστική ζύμη, πανεύκολη και πρακτική που μπορεί να συνδυαστεί με ένα σωρό γεμίσεις! Φαντασία να υπάρχει και διάθεση για δημιουργία! Η επιτυχία είναι σίγουρη καθώς η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη! Παρακάτω θα σας δώσω τη συνταγή για τη βασική ζύμη και 3 διαφορετικές ιδέες για αλμυρή γέμιση!
σου με μπλε τυρί |
σου με τονοσαλάτα |
Παρακαλώ περάστε στο μπουφέ!!!!
Υλικά για 40-45 σου
- 6 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 190 ml νερό
- 150γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
- 1 1/2 κουτ.γλ.αλάτι
- 250γρ. αλεύρι γενικής χρήσης κοσκινισμένο
τα σου μολις ψηθούν |
Εκτέλεση:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΩΝ ΣΟΥ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να πάρουν μια βράση το νερό με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι αφού πρώτα τα αφήσουμε να λιώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί με σπάτουλα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη που θα μαζεύεται στην κουτάλα. Δουλεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά τη ζύμη μέσα στην κατσαρόλα πάνω σε μεσαία φωτιά κάνοντας διπλώματα. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθούν καλύτερα αργότερα τα αυγά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε με μια λεπτή πετσέτα κι αφήνουμε να γίνει χλιαρή η ζύμη. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ το πρώτο αυγό και το ρίχνουμε στη ζύμη ανακατεύοντας με κουτάλα ή μαρίζ (όχι με μίξερ) μέχρι να απορροφηθεί (η ζύμη αρχικά θα γίνει κομμάτια όταν πέσει το αυγό, δουλεύοντάς τη όμως θα γίνει λεία). Σπάμε το δεύτερο αυγό και το ενσωματώνουμε στη ζύμη με μαρίζ κατά τον ίδιο τρόπο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά. Ο λόγος που δεν τα χτυπάμε όλα μαζί τα αυγά σε μπολ είναι για τον εξής λόγο: η ζύμη ενδέχεται να τραβήξει μέχρι 5 αυγά και όχι και τα έξι όπως αναφέρω, κι αυτό επειδή τα αυγά ενώ κατατάσσονται σε μεγέθη (εδώ θέλουμε medium) εντούτοις δεν είναι ακριβώς ίδια σε βάρος. Με τον τρόπο που περιγράφω έχουμε τον έλεγχο. Όταν τα αυγά απορροφηθούν και αποκτήσουμε μια ενιαία ζύμη σαν σφιχτή και μαστιχωτή σαν την υφή τσίχλας τη μεταφέρουμε σε σακούλα κορνέ και κόβουμε μπαλάκια αραιά μεταξύ τους πάνω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Εναλλακτικά σχηματίζουμε τα σου με ένα κουταλάκι του γλυκού. Βρέχουμε τα δάχτυλα μας με λίγο νερό και λειαίνουμε την επιφάνεια των σου για να γίνουν σφαιρικά και να φουσκώσουν ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180' βαθμούς για 20 λεπτά ή έως ότου σχηματιστούν τα σου και πάρουν ροδαλό χρώμα. Στον αέρα μπορούμε να βάλουμε και 2 ταψιά ταυτόχρονα να ψηθούν. Δεν ανοίγουμε τον φούρνο ενδιάμεσα γιατί θα πέσουν και μετά δεν διορθώνονται.Μόλις ψηθούν σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα με ανοιχτή την πόρτα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Έπειτα τα ανοίγουμε στη μέση προκειμένου να τα γεμίσουμε με τα υλικά που μας αρέσουν.
Παρακάτω σας δίνω τις δικές μου αγαπημένες αλμυρές γεμίσεις!
Για γέμιση τονοσαλάτας απλά ανακατεύουμε σε μπολ τα εξής:
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό στραγγισμένο
- 3 κουτ.σ. μαγιονέζα πλήρη ή light
- 1 κουτ.γλ. χυμός λεμονιού
- 1 κουτ.γλ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι (προαιρετικά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ντοματίνια-αγγουράκια για το γαρνίρισμα
Για γέμιση μπλε τυριού ανακατεύουμε στο μούλτι τα εξής μέχρι να γίνουν ενιαία αλοιφή:
- 200 γρ. μπλε τυρί
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 κουτ.σ. μαργαρίνη μαλακή
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη μαγιονέζα και τυρί τριμμένο για το γαρνίρισμα
Με κουταλάκι ή κορνέ γεμίζουμε τα σουδάκια μας με το άλειμμα. Βάζουμε λίγη μαγιονέζα στα καπάκια των σου και τα βουτάμε σε μπολάκι που έχουμε αδειάσει το τριμμένο τυρί.
Διατηρούμε σε τάπερ αεροστεγές εντός ψυγείου μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος!
ΣΗΜ. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερα σου κι αφού κρυώσουν να τα κλείσουμε σε σακουλάκια τροφίμων και να τα καταψύξουμε. Μετά τα ξεπαγώνουμε όπως είναι μέσα συντήρηση του ψυγείου και να φτιάχνουμε μεζεδάκια με ό,τι υλικά θέλουμε όταν θα έχουμε επισκέψεις!
Καλή επιτυχία <3
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας