ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΕΥΚΟΛΟ
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΕΥΚΟΛΟ
Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο προφιτερόλ που έχετε γευθεί ποτέ! Δεν κάνω μεγάλο πρόλογο! Η εικόνα του και...η γεύση του θα σας τα πει όλα! Η συνταγή βασίζεται στην αρχική που έχω δείξει και βρίσκεται εδώ

Υλικά για 1 οικογενειακό μπολ
Για την γκανάζ
Εκτέλεση:
- 2 σακουλάκια κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ
- 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
- 1 σφηνάκι λικέρ καφέ/κονιάκ/Bailey's
- 400 ml κρέμα γάλακτος ΖΩΙΚΗ 35% κατάλληλη για σαντιγί
- 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
- 2 κουτ.σ.μέλι
Για την γκανάζ
- 250 γρ.κουβερτούρα σκούρη ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζ.σ.γαλα φρέσκο
- 1 κουτ.γλ. μέλι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος μέχρι να μοιάζουν με γιαούρτι και προσθέτουμε τις 2 κουτ.σ.μελι.και την εσάνς συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ έως ότου η σαντιγί κάνει κορυφές και στέκεται. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα, μόλις ζεσταθεί καλά αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Αφήνουμε 3-4 λεπτά, κι ύστερα την ανακατεύουμε να λιώσει και να γίνει σοκολατένια γκανάζ με ενιαία υφή. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε το άλλο 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα με το λικέρ και βουτάμε στιγμιαία τα κρουασανάκια να εμποτιστούν.
- Σε μπολ βάζουμε 2 κουτ.σ.απο τη σαντιγί και σκορπάμε μερικά κρουασανάκια αραιά μεταξύ τους. Ραντίζουμε με λίγη γκανάζ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το μπολ.
- Με τη σοκολάτα που μας μένει επικαλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού και στολίζουμε με σαντιγί εάν μας περίσσεψε.
- Βάζουμε το προφιτερόλ στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα!
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη 💙
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας