TRIFLE ΜΕ ΚΡΑΚΕΡ
TRIFLE ΜΕ ΚΡΑΚΕΡ
Ένα πανάλαφρο γλυκό με χαμηλά λιπαρά και πλούσια γεύση από καφέ. Υπέροχο μετά από ένα πλούσιο γεύμα αλλά και για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού! Επιδόρπιο που γίνεται στο πι και φι και με τα ελάχιστα δυνατά υλικά!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για 4 μερίδες:
- 12 κριμ-κράκερς σταρένια ανάλατα
- 1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια +φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών (η αναλογία σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου)
- 1 κεσεδάκι επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση βανίλιας
Για το ράντισμα
- 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
- 1 κουτ.γλ. στιγμιαίος καφές esspreso
- 2 κουτ.γλ. ζάχαρη καστανή
- 1 καπάκι (από το μπουκάλι) λικέρ καφέ ή bailey's
- 1 κουτ.σ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη ανακατεμένη με 1 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
- Ενώνουμε με το μίξερ σε ένα μπολ τα υλικά της κρέμας να αποκτήσει ομοιογενή υφή χωρίς σβόλους. Σε χωριστό μπολ ανακατεύουμε τα συστατικά για το "ράντισμα" και βυθίζουμε ένα ένα τα κριμ-κράκερς να μουσκέψουν χωρίς να λιώσουν.
- Σε βαθύ τετράγωνο μπολ στρώνουμε μια στρώση βρεγμένα κράκερς και απλώνουμε τουλάχιστον το 1/3 της κρέμας. Πασπαλίζουμε με σουρωτήρι ένα στρώμα από μείγμα κακάο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες δύο φορές φροντίζοντας το τελευταίο στρώμα να καλύπτεται από κρέμα.
- Με όση σκόνη από κακάο περισσέψει στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού.
- Σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για 4 ώρες τουλάχιστον. Κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια και σερβίρουμε!!!
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας