ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Χαίρεται καλοί μου φίλοι!


Σας έχω τέλειο κέρασμα για γιορτή και γενέθλια! Όσο η θερμοκρασία είναι ακόμη ελεγχόμενη τα σοκολατένια κεράσματα παραμένουν πρακτικά...Όπως οι καριόκες που θα σας δείξω σήμερα!




Πάμε ευθύς αμέσως στα υλικά:

Για 25 κομμάτια μεσαίου μεγέθους χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 2 κουτ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη (ή 3 για πιο γλυκιά γεύση)
  • 2 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ.σ. γεμάτη μέλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή baileys
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλια
  • 1/2 πακέτο μπισκότα βουτύρου θρυμματισμένα (όχι σκόνη)
  • 2 πακέτα φρυγανιές αλεσμένες στο multi
  • 1 φλιτζ.τσ. καρυδόψιχα θρυμματισμένη (όχι σκόνη)
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • γαρίφαλο σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού του γλυκού
  • 650 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • καρυδόψιχες ολόκληρες για διακόσμηση


Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη κι αφού λιώσει προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα, το μέλι, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και την άχνη. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό. 
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα ενώνουμε με το μείγμα της κατσαρόλας.
  • Στρώνουμε σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να φτάνει το χαρτί μέχρι ψηλά στα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το στρώνουμε σε ίσο πάχος με σπάτουλα ή την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
  • Σκεπάζουμε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν-μαρί φροντίζοντας να μείνει ρευστή για όσο θα τη χρειαστούμε.
  • Ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε με μαχαίρι λάμα σε χοντρές φέτες ίσου πάχους. Αφήνουμε τις μισές μέσα στην κατάψυξη και βουτάμε τις άλλες μισές μία-μία μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Στραγγίζουμε από την περίσσια σοκολάτα με τη βοήθεια 1 μικρού κουταλιού μαζί με 1 μικρό πιρούνι. Τοποθετούμε τις καρόκιες μέσα ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Σ' αυτό το σημείο διακοσμούμε με μια καρυδόψιχα πάνω σε κάθε καριόκα να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες καριόκες που κρατήσαμε στην κατάψυξη.
  • Βάζουμε τα γλυκά τα σταθούν στη συντήρηση του ψυγείου κι έπειτα τα τυλίγουμε -εάν-θέλουμε με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο!


Τα γλυκά αυτά συντηρούνται για πολύ καιρό στο ψυγείο.

Σημ: Εάν η ζύμη στο πλάσιμο μοιάζει πολύ μαλακή προσθέτουμε επιπλέον σκόνη φρυγανιάς!

Καλή επιτυχία :)
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις