Κανελόνια με κιμά


Κανελόνια με κιμά

Και ποιος δεν τα αγαπά? Μικροί και μεγάλοι θα εκτιμήσουν σίγουρα ένα πιάτο ζεστά και καλομαγειρεμένα κανελόνια, γεμισμένα με κιμά και απαλή στρώση κρέμας! 








Ας περάσουμε ευθύς αμέσως στη συνταγούλα μας:


Υλικά:
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη, σε ελαφριά σάλτσα 
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί 
  • 1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι ή κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Για την κρέμα:
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 1 κουτ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
  • 1 κουτ.σ. γεμάτη μαργαρίνη
  • 1/3 νεροπότηρου γάλα εβαπορέ ελαφρύ αδιάλυτο +1/2 ποτήρι  αδιάλυτο + 1/2 ποτήρι για το ταψί (σύνολο 1 μεγάλο τενεκεδάκι)
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεκοστριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τον κιμά:
  • Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν, έπειτα σωτάρουμε τον κιμά σπάζοντας τα κομπάκια κι ανακατεύοντας να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρυκεύματα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγευρετεί μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Μόλις γίνει αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς. Μόλις κρυώσει ανακατεύουμε το 1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά και στα πλαϊνά. Πιάνουμε ένα ένα κανελόνι και με κουταλάκι γεμίζουμε απ' τις δύο άκρες, εναλλακτικά βουτάμε μέσα στον κιμά κάθε κανελόνι και "σέρνουμε" μέσα στην κατσαρόλα να πιάσει απ' τη γέμιση. Βάζουμε το ένα κανελόνι δίπλα στο άλλο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Εάν περισσέψει κιμάς απλώνουμε σκόρπια πάνω στα ζυμαρικά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
  •  Στο 1/3 εβαπορέ διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε τις κρέμες γάλακτος με το 1/2 ποτήρι εβαπορέ να ζεσταθούν μαζί με τη μαργαρίνη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με αυγοδάρτη μέχρι η το μείγμα να γίνει βελούδινη κρέμα όχι όμως τελείως σφιχτή. Κατεβάζουμε απ' το μάτι και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα καρυκεύματα.
  • Πάνω από τα κανελόνια πασπαλίζουμε το λιωμένο τυρί και το άλλο 1/2 εβαπορέ να φτάσει μέσα στις εγκοπές. Τέλος απλώνουμε την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος στους 180' βαθμούς σκεπασμένα για 1 ώρα και 15' λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα!
Αφήνουμε λίγο να χλυάνουν και σερβίρουμε σε κομμάτια!

Σημ. Εάν ξεκινήσουμε με την ετοιμασία της κρέμας, φροντίζουμε να στην σκεπάσουμε με μεμβράνη. Σ' αυτήν την περίπτωση μπορούμε να βάλουμε 2 κουτ,σ, απ' την κρέμα μέσα στο μαγειρεμένο κιμά για να γίνει  η γέμιση περισσότερο κρεμώδης και νόστιμη.



Καλή σας όρεξη <3
Σας φιλώ 
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις