Μαρμελαδόπιτα

 Ένα πολύ αφράτο κέικ με μικρές δόσεις μαρμελάδας που θα συνοδεύσει τέλεια τα ανοιξιάτικα πρωινά ή απογευματινά καφεδάκια μας!!!




Υλικά:
3 αυγά χωρισμένα
1 φλιτ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κάψουλες άρωμα βανίλια
1 φλιτζ.τσ. σπορέλαιο
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη ελαφρά
1 φλιτζ.τσ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ εσπεριδοειδών ή κονιάκ
1 κουτ.γλ. baking powder
500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει
1 μικρό βάζο μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Ας το φτιάξουμε:


  • Για αρχή ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με 1 κουτ.σ. ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ ή στο χέρι με σύρμα ανακατεύουμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αυγών, το baking,  το λικέρ, τα αρωματικά και τέλος τη φαρίνα.
  • Ενώνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με τη βοήθεια σπάτουλας με κινήσεις απαλές από κάτω προς τα πάνω.
  • Λαδο-αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίας διαμέτρου και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Με ένα κουτάλι "βυθίζουμε" στην επιφάνεια του μείγματος μικρές ποσότητες μαρμελάδας να γίνουν βαθουλώματα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180'βαθμούς για περίπου 50' λεπτά ή έως ότου ροδίσει ομοιόμορφα το κέικ. Ελέγχουμε την πρόοδο του ψησίματος μετά τα πρώτα 3/4 της ώρας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού.
  • Εφόσον το κέικ είναι έτοιμο βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη!!!


Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις