Μπρουσκέτες με πουρέ μπριάμ και φέτα!!!

Γεια σας φίλοι μου!

Σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για το πως να αξιοποιήσετε το περισσευούμενο χθεσινό μπριάμ σας...με πολύ μοντέρνο τρόπο!!!
Οι μπρουσκέτες είναι μια καλή λύση για να μετατρέψετε το είδη μαγειρεμένο φαγητό σας και μπορεί να αποτελέσει σνακ, ορεκτικό ή και ελαφρύ κυρίως σε συνδυασμό με μια ωραία και χορταστική σαλάτα...





Για τις μπρουσκέτες "μπριάμ" θα χρειαστείτε:
1 γεμάτο πιάτο μαγειρεμένο μπριάμ λαχανικών (θα αντικαταστήσει την κλασική σάλτσα ντομάτας)
1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 κουτ.γλ. ρίγανη
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 πλάκα φέτα θρυμματισμένη

Για το ζυμάρι θα χρειαστείτε:
1 φλιτζ.τσ. νερό
3 κουτ.σ.ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
2 φλιτζ.τσ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το νερό μαζί με το το λάδι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζυμάρι. Έπειτα ζυμώνετε με τα χέρια έως ότου πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι που θα ξεκολλάει απ' τα χέρια κι απ' τα τοιχώματα του μπολ. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε με τα χέρια το ζυμάρι ισόπαχα. Το τσιμπάτε σε όλη του την επιφάνεια με ένα πιρούνι και το βάζετε για 10' λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς μέχρι να πάρει γύρω γύρω λίγο χρώμα.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ μπριάμ: Βάζετε στο μπλέντερ σας το μαγειρεμένο σας μπριάμ μαζί με το λάδι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρεμμώδη. 
  3. Βγάζετε τη βάση απ' το φούρνο και την τεμαχίζετε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
  4. Στρώνετε από 2 κουταλιές από τον πουρέ σε κάθε μπρουσκέτα. 
  5. Προσθέτετε την τεμαχισμένη ντομάτα και τέλος τη φέτα και τη ρίγανη.
  6. Συνεχίζετε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 20' λεπτά ή έως ότου ροδίσει ελαφρώς η φέτα (μην ξεχνάτε ότι το μπριάμ είναι ήδη μαγειρεμένο και η βάση σας σχεδόν ψημένη)!!!


Σερβίρετε χλιαρά!!!
Καλή σας απόλαυση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις