Ζυμαρικά με σάλτσα αρακά και καρότου!!!
Εναλλακτική πρόταση για τα ζυμαρικά, ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας!
Υλικά:
450 γρ. αρακάς
2 καρότα κομμένα σε κύβους+2 τριμμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη +1 σκελίδα ολόκληρη κομμένη στα 2
1 γεμάτη κουτ.σ. πελτές ντομάτας
1 φύλο δάφνης
1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες
1/2 πακέτο πένες
1 κύβος νοστιμιάς λαχανικών
λευκό θρυμματισμένο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον αρακά και τους κύβους καρότου. Ανακατεύουμε ίσα ίσα να βγάλουν τα πολλά υγρά τους.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, τα καρυκεύματα, το τριμμένο καρότο, το υπόλοιπο σκόρδο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτονται τα λαχανικά. Τελευταίο ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να δέσει. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ακόμη ωμό λάδι.
- Στο μεταξύ βράζουμε όλα μαζί τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, μόνο που επιπλέον ρίχνουμε και τον κύβο νοστιμιάς που όντως θα αρωματίσει και θα νοστιμίσει διακριτικά τα ζυμαρικά μας.
- Ανακατεύουμε κάθε τόσο με ξύλινη πιρούνα για να λιώσει ο κύβος και να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Όταν και η σάλτσα θα έχει ετοιμαστεί, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά κι αν θέλουμε (και δεν νηστεύουμε τα γαλακτοκομικά) πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο λευκό τυρί που ταιριάζει άψογα !
Σημ: Μπορείτε να αξιοποιήσετε για την παρασκευή της σάλτσας περισσευούμενο αρακά κοκκινιστό απλώς συμπληρώνοντας με τα υπόλοιπο σκόρδο, το τριμμένο καρότο και επιπλέον ζεστό νερό και αφήνοντας να πάρουν 2-3 βράσεις.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας