Τρουφάκια με κακάο και καρύδα
Γεια σας φίλοι μου!!!
Σήμερα έχω να σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια...
Τα υλικά λίγο πολύ τα έχουμε όλοι!
Η καρύδα μπορεί να αντικατασταθεί από ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ακόμη και σκέτη σκόνη κακάο!!!
Εκτέλεση:
Καλή σας επιτυχία!!!
Σήμερα έχω να σας προτείνω μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια...
Τα υλικά λίγο πολύ τα έχουμε όλοι!
Η καρύδα μπορεί να αντικατασταθεί από ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ακόμη και σκέτη σκόνη κακάο!!!
Υλικά:
1 κεσεδάκι βιτάμ
1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας ή ουίσκι
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή σοκολάτας
5 γεμάτες κουτ.σ. κακάο άγλυκο
1 κκάψουλα βανίλια
1 κουτ.σ. καρύδα
επιπλέον καρύδα για την επικάλυψη
- Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου να μαλακώσει και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
- Με μια κουτάλα το χτυπάμε με το χέρι μας να αφρατέψει.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας, όλες τις σκόνες και την καρύδα
- Σε ένα μπολ σπάνε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ποτίζουμε με το ποτό.
- Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Πλάθουμε μπαλίτσες με τα χέρια μας και τις κυλάμε στην καρύδα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν τα σερβίρουμε ή σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 10 μέρες!
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας