Σουτζουκάκια αφράτα!!!
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμμένο
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1 1/2 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κολυτ.γλ. κοφτά ζάχαρη
1 κοφτό κουτ.γλ. κύμινο
1 κοφτό κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
11/2 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κουτ.γλ.κανέλα
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
- Πλάθουμε όλα τα υλικά του κιμά ίσα ίσα να ενωθούν. Πλάθουμε στενόμακρους κεφτέδες και τους περνάμε από λίγο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρίζοντάς τους. Δεν χρειάζεται να ξεροψηθούν παρά μόνο ελαφρά να ροδίσουν. Αποσύρουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο μεταξύ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας μαζί με 2 ποτήρια νερό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά κι έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Μετά από 10' λεπτά ρίχνουμε στη σάλτσα τους κεφτέδες προσεχτικά να μη μας διαλυθούν, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέμματος δεν ξεχνάμε να κουνάμε τα σουτζουκάκια μας για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
- Μόλις τα σουτζουκάκια μείνουν μέσα στην πηχτή πλέον σάλτσα, το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
- Κατά το σερβίρισμα περιχύνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα
Γίνονται πολύ αφράτα και πολύ πολύ γευστικά!!!
Συνοδεύονται από όποια γαρνιτούρα μας αρέσει...Εγώ είχα από χθες αρακά κοκκινιστό και τα φάγαμε με τον υπόλοιπο!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας