Φασολάκια λαδερά με φρέσκια ντομάτα!!!
1 κιλό φασολάκια στρογγυλά κτψ
4 ντομάτες μέτριες ή 3 μεγάλες, τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
2 δαφνόφλυλλα
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτ.σ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο λίγο να γυαλίσουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασολάκια ελαφρώς να σωταριστούν και έπειτα τις τριμμένες ντομάτες΄και το κρασί να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τα δαφνόφυλλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το αλατοπίπερο το ρίχνετε ανάλογα με τα γούστα σας.
- Συμπληρώνουμε με τόσο νερό όσο να καλύπτει τα λαχανικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του σημαίνει ότι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας