Φασολάκια λαδερά με φρέσκια ντομάτα!!!






Υλικά
1 κιλό φασολάκια στρογγυλά κτψ
4 ντομάτες μέτριες ή 3 μεγάλες, τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
2 δαφνόφλυλλα
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτ.σ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο λίγο να γυαλίσουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φασολάκια ελαφρώς να σωταριστούν και έπειτα τις τριμμένες ντομάτες΄και το κρασί να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τα δαφνόφυλλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το αλατοπίπερο το ρίχνετε ανάλογα με τα γούστα σας.
  4. Συμπληρώνουμε με τόσο νερό όσο να καλύπτει τα λαχανικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
  6. Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του σημαίνει ότι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!
Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις