Αρωματικό λεμονάτο μοσχαράκι με ασορτί πιλάφι!!!
Μαλακό, αρωματικό και απόλυτα απολαυστικό φαγάκι!
Εκτέλεση:
Γίνεται λουκούμι!
Υλικά:
500 γρ. μοσχάρι (ελιά, ποντίκι ή άλλο μαλακό μέρος) κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ρύζι barboiled
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το σκόρδο, τα καρότα και τα δαφνόφυλλα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτεται το κρέας. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 1 ώρα. Κρατάμε από το ζουμί 1/2 φλιτζάνι.
- Μετά τη μία ώρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε πάλι για λίγη ώρα με μισοσκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε το πιλάφι σύμφωνα με τις οδηγίες και περιχύνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Όταν το κρεατάκι θα έχει μείνει με δεμένη σαλτσούλα, πετάμε τα δαφνόφυλλα και σερβίρουμε με το πιλάφι.
Γίνεται λουκούμι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας