Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή!!!!!
Κλασικό κι αγαπημένο γλυκάκι!!!
Υλικά:
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
Ταιριάζει άψογα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!!!
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- 2 βανιλέτες
- 1 1/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένα
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- φλούδα 1/2 πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, έπειτα το μπέικιν, τις βανίλιες, την κρέμα γάλακτος και το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να γίνουν κρέμα.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο (εάν το μείγμα βγει σφιχτό τότε προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος).
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρας ή έως ότου σταθεί το κέικ και ροδίσει ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Χαράζουμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνειά τους.
- Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 8 λεπτά και σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό μας επιμένοντας στις γωνίες του. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε ρόμβους και σερβίρουμε!
Ταιριάζει άψογα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας