Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή!!!!!

Κλασικό κι αγαπημένο γλυκάκι!!!




Υλικά:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 2 βανιλέτες
  • 1 1/3 κούπας αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένα

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • φλούδα 1/2 πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά. 
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, έπειτα το μπέικιν, τις βανίλιες, την κρέμα γάλακτος και το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να γίνουν κρέμα.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο (εάν το μείγμα βγει σφιχτό τότε προσθέτουμε λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος).
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρας ή έως ότου σταθεί το κέικ και ροδίσει ομοιόμορφα.
  5. Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Χαράζουμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνειά τους.
  6. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 8 λεπτά και σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό μας επιμένοντας στις γωνίες του. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.
  7. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε ρόμβους και σερβίρουμε!

Ταιριάζει άψογα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις