Τούρτα με μωσαϊκό σοκολάτας!!!!
Αυτή τη νόστιμη τουρτίτσα την ετοίμασα για την αγαπημένη μου φιλεναδίτσα Αριστέα, που χθες γιόρταζε!!!
Να σε χαιρόμαστε Αριστούκο μαςςςς!!!!
Υλικά:
Για την κρέμα
Για την σαντιγί
Εκτέλεση:
Να σε χαιρόμαστε Αριστούκο μαςςςς!!!!
Υλικά:
- Για τη βάση μωσαϊκό:
- 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας σπασμένα
- 200 γρ.μαργαρίνη λιωμένη
- 2 κουτ.σ. κονιάκ ή ουίσκι
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 5 κουτ.σ. γεμάτες ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
- λίγα αμύγδαλα κοπανισμένα
Για την κρέμα
- 1 morfat creamy
- 1 κουτάκι πλήρες γάλα εβαπορέ
- 2 βανιλέτες
- 1/2 φλιτζ.τσ. άχνη ζάχαρη
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Για την σαντιγί
- 1/2 κονσέρβα morfat creamy
- 2 κουτ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
- φιλέ αμύγδαλο για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη βάση-μωσαϊκό :Ραντίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα με το ποτό και ρίχνουμε το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη μαζί με το ρόφημα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Περιχύνουμε μ' αυτό το μείγμα τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Στρώνουμε τη βάση-μωσαϊκό σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε το morfat με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να διογκωθεί και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά μας. Στρώνουμε την κρέμα πάνω απ' τη βάση-μωσαϊκό.
- Ετοιμάζουμε την σαντιγί: Χτυπάμε κατά τον ίδιο τρόπο το morfat μέχρι να φουσκώσει, ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε με λίγο ακόμη χτύπημα.
- Στολίζουμε το γλυκό μας με τα αμύγδαλα φιλέ σκόρπια και με τη σαντιγί φτιάχνουμε μικρές ροζέτες.
- Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε!
- Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας