Σουφλέ μελιτζάνας εύκολο ! ! !
Υλικά:
- 5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 κουτ.κανέλα
- 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ.τσ. ρεγκάτο/γκούντα τριμμένο
- 1/3 φλιτζ.τσ. σκληρό τυρί τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρώς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν και σοτάρουμε τον κιμά ώστε να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε μέσα στον κιμά τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με 1 1/2 ποτήρι νερό.Αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου σωθούν όλα τα υγρά.
- Στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνας προσέχοντας να μην μείνουν κενά ενδιάμεσα σε ένα πυρέξ ή ταψί και αδειάζουμε ομοιόμορφα τον κιμά.
- Απλώνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες μελιτζάνες και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλατοπίπερο και τα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς έως ότου ροδίσει το φαγητό.
- Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!!!
Είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό!!!!
Σημ.: Και σε αυτή την περίπτωση οι μελιτζάνες μπορούν να μισοψηθούν στο γκριλ αντί να τηγανιστούν για ένα ελαφρύτερο αποτέλεσμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας