Kανταΐφάκια με γέμιση δαμάσκηνο ! ! !
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 σακούλα δαμάσκηνα απύρηνα (χρησιμοποίησα sunsweet)
- 2/3 φλιτζ.τσ.καρύδια κοπανισμένα
- 1/2 φλιτζ. τσ. φιστίκια ανάλατα κοπανισμένα (και λίγα επιπλέον για το πασπάλισμα)
- 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1/2 φλιτζ.τσ. φρυγανιά σε σκόνη
- 2 κοτ.σ. ζάχαρη
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κουτ.γλ. μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδα από 1/2 λεμόνι
- Χωρίζουμε το φύλλο σε επιμέρους λωρίδες μεσαίου μεγέθους και το "χτενίζουμε" απαλά με τα χέρια μας για να ξεμπερδευτεί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και εμποτίζουμε κατά μήκος τις λωρίδες.
- Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με τα μπαχαρικά , τη ζάχαρη και τη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας από 1 κουτ.γλ. γέμισης κι ένα δαμάσκηνο, και προσεχτικά τυλίγουμε σε ρολό.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Τοποθετούμε τα κανταΐφάκια σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί ή πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ελαφρά με μια μικρή ποσότητα λιωμένου βουτύρου..
- Περιχύνουμε από πάνω τους με όσο βούτυρο μας έχει απομείνει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170' βαθμούς έως ότου ροδίσουν.
- Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βράζουμε σε κατσαρολάκι να υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά και περιχύνουμε τα κανταιφάκια μέσα στο ταψί να απορροφήσουν καλά.
- Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσουν! ! !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας