Γαριδομακαρονάδα ! ! !
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μικρές ή μεσαίου μεγέθους)
- 1 κουτί ντοματοχυμός
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 2 πρέζες κανέλα
- αλάτι-πιπέρι
- 5 κουτ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- σπαγγέτι Νο 6
Εκτέλεση:
- Ξεβγάζουμε και στραγγίζουμε καλά τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διαφανή. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο.
- Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, λίγο νερό, το μαϊντανό, τα καρυκεύματα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε "αλ ντέντε" τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε και όπως είναι αβουτύρωτα τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
- Εάν θέλουμε σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο!!!
- Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας