Μίνι πεινιρλί ! ! !
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 5 κουτ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ.τσ. γάλα χλιαρό
- 1/2 φλιτζ.νερό χλιαρό
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι για ο.χ. όσο πάρει (περίπου 2 κούπες)
Για τη γέμιση:
- τυρί γκούντα
- κέτσαπ
- πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- λίγο θυμάρι
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το λάδι, προσθέτουμε το αλάτι, τα υγρά και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη η ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος για 20' λεπτά.
- Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε με πλάστη. Χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια και ενώνουμε τις άκρες τους να γίνουν σαν βαρκούλες.
- Προσθέτουμε στο κέντρο τα υλικά (εμένα μ'αρέσουν τα συγκεκριμένα, διαφορετικά η επιλογή είναι ελεύθερη).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς στις αντιστάστεις για 20'-30' λεπτά!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας