Πατάτες φούρνου με ντομάτα ! ! !
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 1 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- χυμός από 1 λεμόνι
- ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- νερό
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μαζί με την ντομάτα να πάει παντού.
- Σκορπάμε το σκόρδο, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε και τα καρυκεύματα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε λίγο ακόμη και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τα μισά τους.
- Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε στους 180΄βαθμούς στις αντιστάσεις για 1' 3/4 της ώρας κι έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο γυρίζοντας στον αέρα για άλλα 20-με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσοχή: Γυρίζουμε ελαφρώς ανά διαστήματα τις πατάτες μας και συμπληρώνουμε με λίγο νερό άμα στεγνώνουν!!!
- Συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά αλλά και ψάρι φούρνου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας