Ταχινόπιτα με κομμάτια σοκολάτας νηστίσιμη ! ! !









Υλικά:

  • 200 γρ. ταχίνι με μέλι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας νερό
  • 300 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 2 κουτ.σ. τριμμένα καρύδια
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 2 κοφτά κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 κομματάκια μαύρη σοκολάτα χοντροκοπανισμένη
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα
  • Άχνη ζάχαρη/ κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε με το ταχίνι μαζί με το νερό να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν, το ξύσμα και την κανέλα.
  2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι ο χυλός να γίνει παχύρρευστος και τέλος ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.
  4. Με φυτικό βούτυρο αλείφουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για 3/4 με 50' λεπτά!
  5. Βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον κανέλα ή ζάχαρη άχνη!!!
  6. Είναι υπέροχη και πολύ μυρωδάτη!!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις