Ταχινόπιτα με κομμάτια σοκολάτας νηστίσιμη ! ! !
Υλικά:
- 200 γρ. ταχίνι με μέλι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2/3 κούπας νερό
- 300 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι και το ξύσμα του
- 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
- 2 κουτ.σ. τριμμένα καρύδια
- 1 κοφτό κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 2 κοφτά κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 5 κομματάκια μαύρη σοκολάτα χοντροκοπανισμένη
- 1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα
- Άχνη ζάχαρη/ κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το ταχίνι μαζί με το νερό να γίνουν χυλός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν, το ξύσμα και την κανέλα.
- Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι ο χυλός να γίνει παχύρρευστος και τέλος ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.
- Με φυτικό βούτυρο αλείφουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για 3/4 με 50' λεπτά!
- Βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον κανέλα ή ζάχαρη άχνη!!!
- Είναι υπέροχη και πολύ μυρωδάτη!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας