Λεμονόπιτα ! ! !
Μοιάζει πολύ με την αγαπημένη μας πορτοκαλόπιτα.....
Υλικά:
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλια
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κοφτά κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα λεμονάδα (ακόμα και τυποποιημένη)
- 1 κούπα νερό
- φλούδα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το λάδι και το γιαούρτι να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και το μπέικιν.
- Μαδάμε σε κομματάκια τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας.
- Τα αδειάζουμε όλα μαζί σε ελαφρώς λαδωμένο με σπορέλαιο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει (περίπου 30' λεπτά).
- Αφού θα είναι πια έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι!
- Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας