Τέλειο διπλό Αποκριάτικο γλυκό ! ! !
...μια έμπνευση της στιγμής! ! !
Επειδή σήμερα το απόγευμα περιμένω λίγους φίλους σπίτι είπα να κάνω ένα γλυκό...Το θέμα ήταν ότι δεν ήξερα εάν θα αρέσει σε όλους, οπότε στο ίδιο σκεύος έφτιαξα 2 διαφορετικά για να καλύψω όλα τα γούστα! ! ! Το ένα με γιαούρτι και το άλλο με πραλίνα φουντουκιού!!!
Υλικά για το "γιαουρτένιο":
Υλικά για το "πραλινάτο":
Εκτέλεση:
Επειδή σήμερα το απόγευμα περιμένω λίγους φίλους σπίτι είπα να κάνω ένα γλυκό...Το θέμα ήταν ότι δεν ήξερα εάν θα αρέσει σε όλους, οπότε στο ίδιο σκεύος έφτιαξα 2 διαφορετικά για να καλύψω όλα τα γούστα! ! ! Το ένα με γιαούρτι και το άλλο με πραλίνα φουντουκιού!!!
Υλικά για το "γιαουρτένιο":
- 1 κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 κουτ.σ. κοφτή άχνη ζάχαρη
- 2 μπάρες δημητριακών θρυμματισμένες
- 1 κουτ.σ. ουίσκι
- μαρμελάδα φράουλα (ή ο,τι άλλο θέλουμε)
- κομπόστα φρούτων
Υλικά για το "πραλινάτο":
- 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης
- 2 γεμάτες κουτ.σ. νουτέλλα ή μερέντα
- 2 μπάρες δημητριακών θρυμματισμένες
- 1 κουτ.σ. ουίσκι
- 4 μπισκότα σοκολάτας σπασμένα σε κομματάκια
- 2 πουράκια σοκολάτας θρυμματισμένα
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Κατ΄ αρχήν χτυπάμε τη συνολική ποσότητα κρέμας γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
- Στη μία ποσότητα προσθέτουμε το γιαούρτι και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.Σε ένα βαθύ μπολ, φόρμα ή πυρέξ στρώνουμε όλα τα τρίμματα απ΄τις μπάρες και τις ραντίζουμε με το ποτό να γίνουν σαν βάση.Στη μισή πλευρά στρώνουμε την κρέμα γιαουρτιού.
- Στην υπόλοιπη σαντιγί προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σοκολατένια η κρέμα. Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε απαλά. Στρώνουμε το μείγμα στο άλλο μισό του σκεύους.
- Πασπαλίζουμε στη σοκολατένια πλευρά τα πουράκια και την τρούφα ενώ στο γιαουρτένιο απλώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με τα φρούτα!!
- Διατηρούμε στο ψυγείο ή για 4-5 ώρες πριν το σερβίρισμα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας