Μοσχάρι με αρακά ! ! !
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι (ελιά, στρογγυλό, ποντίκι) κομμένο σε μερίδες
- 500 γρ. αρακάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 κουτ.σ.ντοματοπελτές
- 2/3 νεροπότηρου κρασί κόκκινο
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι γυαλίσουν και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέατος απ' όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τα καρότα, τον πελτέ (διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό), τα καρυκεύματα και νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα και μείνει με το λάδι του!!!
Σημ.:Μπορούμε τα λαχανικά και το κρέας να μην τα τσιγαρίσουμε αλλά να τα βράσουμε πρώτα και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Σημ2:Εάν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος τότε πρωτίστως τον μισοβράζουμε χωριστά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας