Μοσχάρι σκορδάτο ! ! !
Μπορεί να είναι σκορδάτο μα όχι και βαρύ, αφού ο τρόπος μαγειρέματος που σας παραθέτω είναι εγγυημένος για ελαφρύ αποτέλεσμα!!!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι μαλακό κομμένο σε μερίδες (ελιά, στρογγυλό, ποντίκι κλπ)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 ποτηράκια λευκό κρασί
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 κύβος αρωματικός με γεύση βοδινό
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό και 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, τοποθετώντας μια κουτάλα που θα στηρίζει το καπάκι για να βγαίνουν οι ατμοί με την ίδια ένταση απ' τα κενά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει καλά (περίπου 1 1/2) ώρα για να μαλακώσει.Καθαρίζουμε τους αφρούς.
- Αφού περάσει ο χρόνος στραγγίζουμε το περίσσιο νερό και αφήνουμε τόσο και λίγο περισσότερο ώστε να καλύπτει το κρέας.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κύβο, το λεμόνι, το κρασί και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν βράσεις για να δέσουν πάντα σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει καλύτερα.
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας