Τυρόπιτα με 4 τυριά ! ! !
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας (εγώ προτιμώ τα φρέσκα ψυγείου)
- 2 κούπες σκληρή φέτα θρυμματισμένη
- 1 κούπα γκούντα τριμμένο
- 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 κούπα έμμενταλ
- 1 μέτριο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μικρά αυγά χτυπημένα
- 1 κουτ.γλ. δυόσμος αποξηραμένος
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα τυριά μεταξύ τους και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα αυγά, 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το δυόσμο να ενωθούν.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα το ένα σταυρωτά με το άλλο λαδώνοντας λίγο κι ενδιάμεσά τους.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και την πατάμε με ένα κουτάλι.
- Σκεπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Στρίβουμε προς τα μέσα ότι περισσεύει.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις για 30' λεπτά περίπου μέχρι να πάρει η πίτα μας όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας