Χυλοπίτες με αρωματική πορτοκαλί σάλτσα ! ! !
...Πως λέμε "Αυτός έφαγε χυλόπιτα"; Ε, αυτή τη φορά έφαγε πολλές και το καταευχαριστήθηκε κιόλας!!!!
Υλικά για 3-4 μερίδες:
Υλικά για 3-4 μερίδες:
- 2 φλιτζ.τσ. χυλοπίτες (με αυγά ή χωρίς)
- 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
- 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτί ντοματοχυμός βιολογικής καλλιέργειας
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
- μείγμα φρεσκοτριμμένων μπαχαρικών (κόλιαντρο, δενδρολίβανο, θυμάρι κλπ.)
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- 1 πρέζα ρίγανη
- 2 κοφτά κουτ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
- αλάτι
- νερό
- τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και την πιπεριά να μαραθούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.
- Περιχύνουμε τον ντοματοχυμό, πασπαλίζουμε όλα τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τη φέτα κι ανακατεύουμε ώστε να λιώσει τελείως.
- Ετοιμάζουμε τις χυλοπίτες ακολουθώντας τις απαραίτητες οδηγίες, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας