Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή ! ! !
Χρόνια μας πολλά καλοί μου φίλοι! ! ! Και του χρόνου με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα! ! !Να χαίρεστε τις οικογένειές σας ! ! !
Περιττό να σας πω ότι σήμερα φάγαμε μέχρι σκασμού κι έπεται συνέχεια....
Δεν θα σας πω πολλά , αλλά ένα γλυκάκι περάστε να σας κεράσω λόγω της ημέρας ! ! !
Αμυγδαλόπιτα
Υλικά
Για το σιρόπι:
Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Περιττό να σας πω ότι σήμερα φάγαμε μέχρι σκασμού κι έπεται συνέχεια....
Δεν θα σας πω πολλά , αλλά ένα γλυκάκι περάστε να σας κεράσω λόγω της ημέρας ! ! !
Αμυγδαλόπιτα
Υλικά
- 2 κούπες αμύγδαλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κούπα γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- 1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
- λίγο γαρίφαλο
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- λίγη φλούδα πορτοκαλιού
Για το γαρνίρισμα
- φιλέ αμύγδαλου/ αμύγδαλα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση:
- Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
- Χροντροαλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε τη γαλέτα, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ξύσμα και τέλος το μπέικιν.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Αφήνουμε στην επιφάνεια διάσπαρτα μερικά φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40' λεπτά το γλυκό μας.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας να βράσουν τα υλικά μας για 8-10 λεπτά και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο, χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το κρύο σιρόπι!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας