Μακαρονάδα Μπολονέζ σωταριστή ! ! !

Μια υπέροχη και γρήγορη εκδοχή της Μπολονέζ  ! ! !








Υλικά:

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι
  • 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη κατά προτίμηση
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτα)
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι νερό
  • ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • τριμμένο πεκορίνο



Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να καραμελώσει τελείως.
  2. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά να σωταριστεί ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ασπρίσει.
  3. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την "πατάμε" καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός ή απλώς την αλέθουμε.
  4. Σβήνουμε τον κιμά με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Συμπληρώνουμε με το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν 4-5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  7. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο εάν χρειαστεί.
  8. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
  9. Σερβίρουμε με τον κιμά και το πεκορίνο! ! !


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις