Μακαρονάδα Μπολονέζ σωταριστή ! ! !
Μια υπέροχη και γρήγορη εκδοχή της Μπολονέζ ! ! !
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι
- 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη κατά προτίμηση
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 2 κουτ.γλ. ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτα)
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι νερό
- ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- τριμμένο πεκορίνο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να καραμελώσει τελείως.
- Ρίχνουμε μέσα τον κιμά να σωταριστεί ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ασπρίσει.
- Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την "πατάμε" καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός ή απλώς την αλέθουμε.
- Σβήνουμε τον κιμά με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Συμπληρώνουμε με το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν 4-5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο εάν χρειαστεί.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σερβίρουμε με τον κιμά και το πεκορίνο! ! !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας