Κουραμπιέδες ! ! !

Μα ήταν δυνατόν να μην ανέβαζα τα πιο λατρευτά γλυκά των γιορτών ? Όχι βέβαια!
Φούρνισα 4 ταψιά  κουραμπιέδες και το κατακάρηκα!!!!
Παρακάτω σας παραθέτω τη συνταγή μου η οποία είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ και ΓΡΗΓΟΡΗ με σιγουρότατη επιτυχία...Μέχρι τώρα έλαβα άριστες κριτικές από τους δοκιμαστές μου!
Σ ε λίγες μέρες θα φτιάξω και τα μελομακάρονα...

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΟΙ! ΧΑΧΑΧΑΧ






Υλικά για περίπου 65 κουραμπιέδες:
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
  • 1 1/2 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 1/3 φλιτζ.τσ. κονιάκ
  • 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλια

Για το πασπάλισμα 
  • ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση: 
  1. Μαλακώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κύβους.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 5 λεπτά να φουσκώσει σε δυνατή ταχύτητα κι έπειτα μαζί με την άχνη για άλλο 1/4 της ώρας έως ότου η υφή τους γίνει σαν σαντιγί.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και την βανίλια.
  4. Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα βουτύρου το κονιάκ και τις σκόνες μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η ζύμη. Έπειτα συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο αλεύρι ή περισσότερο, γι' αυτό συμπληρώνουμε) μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Τέλος ενσωματώνουμε και τα αμύγδαλα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
  7. Σε λαμαρίνες ή ταψιά στρώνουμε λαδόκολλα και πλάθουμε σχήματα όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν.Τοποθετούμε με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  8. Ψήνουμε στον αέρα στους 170' βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
  9. Αφού πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
  10. Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και καλύπτουμε με την άχνη κοσκινισμένη.
  11. Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο!!!!!!!!









Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις