Πασταφλώρα...originale! ! !
...και γιατί "originale" ; Διότι είναι η πιο αγαπημένη και απλή συνταγή εδώ και γενιές! Επιπλέον την προηγούμενη φορά σας είχα παρουσιάσει την νηστίσιμη εκδοχή της!
Ιδού λοιπόν η πιο αφράτη, μυρωδάτη και νόστιμη πασταφλώρα που έχω "πετύχει" μέχρι τώρα!
Με δύο είδη μαρμελάδας, φράουλα και σπιτική (που έφτιαξα εγώ) πορτοκαλιού!
Υλικά:
- 1 κούπα βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ.γλ. κονιάκ
- 2 κάψουλες βανίλια
- 1 κρόκος αυγού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φλιτζ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα κανέλα
- μαρμελάδα φράουλα
- μαρμελάδα πορτοκάλι
- (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλεύρι με φαρίνα απ παραλείποντας το μπέικιν)
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν (εάν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι απ παραλείπουμε αυτό το βήμα).
- Σε μια μικρή λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το μίξερ.
- Ρίχνουμε τον κρόκο, το χυμό, τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ και συνεχίζουμε με καλό χτύπημα.
- Έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και μόλις νιώσουμε ότι σκληραίνει το μείγμα αρχίζουμε ζύμωμα με το χέρι. ΄
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χεράκια μας.Εάν κρίνουμε απαραίτητο βάζουμε κι άλλο αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε με τα χέρια μας τα 2/3 του ζυμαριού.
- Χτυπάμε πρώτα τις μαρμελάδες να γίνουν λίγο πιο ρευστές και τις αδειάζουμε πάνω στη ζύμη (η μία πλευρά με φράουλα και η άλλη πλευρά με πορτοκάλι).
- Πλάθουμε κορδονάκια με το ζυμάρι που κρατήσουμε και τα "πλέκουμε" πάνω από τις μαρμελάδες.
- Πασπαλίζουμε την κανέλα από πάνω και λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσει!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας