3 μεγάλα φύλλα "iceberg"(μοιάζει με μαρούλι κάπως πιο σγουρό. υπάρχει στα περισσότερα supermarket)
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
3-4 μικρά ντοματίνια
φλίδες παρμεζάνας/πεκορίνο
2 κουτ.σ.ελαιόλαδο
2 κουτ.σ. μουστάρδα
χυμός από μισό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2/3 κούπας κρουτόν με άρωμα σκόρδου και κρεμμυδιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φύλλα λαχανικών, τα ταμπονάρουμε και τα "μαδάμε" σε κομματάκια με τα χέρια μας. Τοποθετούμε σε μεγάλο βαθύ πιάτο ή πιατέλα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το λάδι μαζί με το σκόρδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το dressing.
Ψήνουμε σε σχάρα ή σε ψηστιέρα το κοτόπουλο πιέζοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει κι απ' τις δύο πλευρές του.Αποσύρουμε από τι φωτιά και κόβουμε σε κομματάκια.
Απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά σκόρπια τα κομματάκια κοτόπουλου.
Σκορπάμε τα κρουτόν.
Περιχύνουμε τη σως dressing να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με ντοματίνια (έτσι για το χρώμα!).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας