Κοτόπουλο κρασάτο...μουσταρδί ! ! ! !
Υλικά:
- 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε χοντρές μπουκιές
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 4 κουτ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
- 2/3 νεροπότηρου νερό (ή όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα κοτόπουλα)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη το λάδι να κάψει, σοτάρουμε τα κοτόπουλα απ' όλες τις πλευρές ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσουν καλά.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη μουστάρδα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.τη ρίγανη και το λεμόνι ανακατεύοντας πάλι απαλά.
- Συμπληρώνουμε με το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3/4 της ώρας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας