Μπουρεκάκια με ανθότυρο!!!!



Υλικά:
Για τι φύλλο


  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2/3 φλιτζ.ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι


Για τη γέμιση
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. γραβιέρα τριμμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελάχιστο αλάτι


Για το άλειμμα:


  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο γάλα
  • λίγο αλάτι
  • σουσάμι




Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το φύλλο:


  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με το λάδι.
  2. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει και το ανακατεύουμε με το αλάτι
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τις σκόνες και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται συμπαγές.
  4. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια με αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια απαλή και ελαστική ζύμη που δε θα κολλάει.
  5. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το ζυμάρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  7. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με ένα πιρούνι.
  8. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε λεπτό πάχος.
  9. Αδειάζουμε από ένα κουτ.γλ. γέμιση στη άκρη του φύλλου και το διπλώνουμε.
  10. Με ένα στρογγυλό ποτηράκι τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
  12. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε σε απόσταση τα πιτάκια μας.
  13. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το αλάτι και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  14. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις