Μπουρεκάκια με ανθότυρο!!!!
Υλικά:
Για τι φύλλο
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2/3 φλιτζ.ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. ανθότυρο
- 1/2 φλιτζ.τσ. γραβιέρα τριμμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελάχιστο αλάτι
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό χτυπημένο
- λίγο γάλα
- λίγο αλάτι
- σουσάμι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το φύλλο:
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με το λάδι.
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει και το ανακατεύουμε με το αλάτι
- Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τις σκόνες και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται συμπαγές.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια με αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια απαλή και ελαστική ζύμη που δε θα κολλάει.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το ζυμάρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30' λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με ένα πιρούνι.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε λεπτό πάχος.
- Αδειάζουμε από ένα κουτ.γλ. γέμιση στη άκρη του φύλλου και το διπλώνουμε.
- Με ένα στρογγυλό ποτηράκι τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε σε απόσταση τα πιτάκια μας.
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το αλάτι και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας