Η άλλη.... Ναπολιτάνα! ! !
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής αλέσεως
- 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 μικρό κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες όχι πολύ λεπτές
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο νερό
- ρίγανη
- 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
- λευκό τυρί αιγοπρόβειο τριμμένο με το χέρι ή μυζήθρα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό μέχρι να γίνει διαφανές.Προσθέτουμε και τα καρότα και τα σοτάρουμε κι αυτά για λίγο.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον ντοματοχυμό, όλα τα μπαχαρικά και το νερό και ταράζουμε.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει η σάλτσα μια βράση κι έπειτα προσθέτουμε και το λάδι.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Εάν κρίνουμε απαραίτητο συμπληρώνουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη ή αλατοπίπερο.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και με το τυρί! ! !
- Εάν μαγειρευτεί αυτή η μακαρονάδα με τα συγκεκριμένα βήματα που παραθέτω δεν θα γίνει καθόλου βαρύ φαγητό!!!
Teleio to blog sou na to sinexiseis !! Ama boris ftiakse kati oikonomiko kai eukolo (almiro) . Tha prospathiso autin tin sindagi !! xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαρηστώ για τα καλά σας λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα επιδιώξω ό,τι καλύτερο και οικονομικότερο!!!