Κιμάς ρολό Νο2 με τέλειο πιλάφι!
Υλικά:
Για το ρολό:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 μέτρια καρότα+1 ακόμα τριμμένο
- 2 αυγά
- 2 χοντρές φέτες ψωμιού μπαγιάτικες μουλιασμένες ή 1 φλιτζ.τσ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουτ.γλ. δυόσμος αποξηραμένος
- 2 κουτ.σ. κέτσαπ
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή 1 κουτ.σ. σκόρδο σε σκόνη αποξηραμένο
- 6 φέτες τυρί gouda για τοστ
- αλάτι-πιπέρι
- ρίγανη
- 1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
- 2 κουτ.σ. μουστάρδα
- 1 κύβος λαχανικών για ζωμό
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- νερό (όσο απαιτείται για το βράσιμο)
- 1 κουτ.σ. βούτυρο
Ετοιμάζουμε το ρολό
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά (εκτός του τυριού και των 2 καρότων).
- Τοποθετούμε μία λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη του κιμά σε τετράγωνο σχήμα.
- Αφού ξίσουμε τα καρότα τα τυλίγουμε με τις 4 από τις 6 φέτες τυριού και τα τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης το ένα πίσω από το άλλο.Εάν θέλουμε να είναι πιο μαλακά, τα βράζουμε για 5-10 λεπτάκια.
- Κλείνουμε προσεχτικά από πάνω τον κιμά να καλυφθούν τα καρότα και με τη βοήθεια του λαδόχαρτου το τυλίγουμε να γίνει κύλινδρος
- Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και μεταφέρουμε με προσοχή το ρολό μέσα σε αυτό, ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 40' λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος απλώνουμε στην επιφάνειά του και το υπόλοιπο τυρί να λιώσει.
- Ετοιμάζουμε τον ζωμό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτοντας στο κατσαρολάκι και τη μουστάρδα.
- Φτιάχνουμε και το ρύζι ακολουθώντας πάλι τις απαιτούμενες οδηγίες, μόνο που αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα νερού με την αντίστοιχη ποσότητα ζωμού.
- Λίγο πριν το τέλος τους βρασίματος ρίχνουμε το βούτυρο και το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 0.5 εκ. με συνοδεία το πιλάφι μας αφού γαρνίρουμε και τα 2 με λίγο ακόμη ζωμό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας