Ρυζόγαλο!!!!
Υλικά για περίπου 4-5 μπολάκια:
Εκτέλεση:
Σημ.:Το μείγμα δεν γίνεται πολύ πηχτό μέσα στην κατσαρόλα παρά μόνο όταν κρυώσει μόνο του.Μετά διατηρείται στο ψυγείο!
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζ.ρύζι γλασέ για σούπα ή νυχάκι
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια κλασικό (με βράσιμο)
- 2 ποτήρια νερό
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- κανέλα σκόνη
Εκτέλεση:
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με το νερό σε μια κατσαρόλα,
- Μόλις το ρύζι πιει το νερό ρίχνουμε το γάλα(κρατάμε 1/2 φλιτζ.τσ. για μετά),
- Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου,
- Στην κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια(εάν θέλουμε) και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε και το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε χωρίς να σταματήσουμε καθόλου.
- Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις (πάντα σε μέτρια φωτιά) αποσύρουμε και μοιράζουμε σε μπολάκια γυάλινα.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα!
Σημ.:Το μείγμα δεν γίνεται πολύ πηχτό μέσα στην κατσαρόλα παρά μόνο όταν κρυώσει μόνο του.Μετά διατηρείται στο ψυγείο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας