Νόστιμο πιλάφι!!!!
Αυτό το πιλαφάκι το έφτιαξα συνοδευτικά για το κοτόπουλου με τις πιπεριές της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης...
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σημ.:Εάν έχουμε ζωμό κρέατος ή κότας αντικαθιστούμε το 1/3 της ποσότητας του νερού.
Σημ.2:Προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια ψησίματος.
Υλικά:
- 2 φλιτζ.νερό
- 1 φλιτζ.ρύζι για πιλάφι
- 2 κούπες καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
- 1 κουτ.σ.βούτυρο
- 1 κουτ.σ.μουστάρδα
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το νερό με το αλάτι και το βούτυρο να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε μέσα όλο μαζί το ρύζι και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε απαλά σε μέτρια φωτιά.
- Μετά από την επόμενη βράση ρίχνουμε και τη μουστάρδα μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- Το ρυζάκι θα είναι έτοιμο μόλις αυτό θα έχει διογκωθεί κ' ασπρίσει και θα έχει απορροφηθεί το νερό.
- Το καλύτερο τεστάκι για να διαπιστώσουμε εάν είναι ψημένο το ρύζι είναι απλά ....να το δοκιμάσουμε καθώς δεν πρέπει να λασπώσει!
Σημ.:Εάν έχουμε ζωμό κρέατος ή κότας αντικαθιστούμε το 1/3 της ποσότητας του νερού.
Σημ.2:Προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια ψησίματος.
Παρα πολυ ωραιο το μπλογκ σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαγειρικη ειναι μια απο τις μεγαλες μου αγαπες!
Θα δοκιμασω σιγουρα καποιες απο τις συνταγες σου :)
xx
Σε ευχαριστώ πολύ Αρτεμις για τα καλά σου λόγια!Χάρηκα πολύ για τη γνωριμία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή