ΓΡΑΝΙΤΑ ΠΕΠΟΝΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΠΕΠΟΝΙ 


Δροσιστική και πολύ εύκολη συνταγή για γρανίτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 

Παρακάτω θα σας δώσω δύο εκδοχές, μια με ζάχαρη και μια χωρίς ώστε να την απολάυσουν με ασφάλεια όλοι :)


Υλικά για 4 μερίδες:

500γρ. καθαρισμένο πεπόνι ώριμο 

*2/3 φλιτζ.τσ. (των 200ml) ζάχαρη κρυσταλλική 

150ml νερό 

40γρ. μέλι 

1 κουτ.γλ. φρέσκος χυμός λεμονιού 

1 κάψουλα εσάνς βανίλιας 


* για γρανίτα χωρίς ζάχαρη χρησιμοποιούμε κρυσταλλικό γλυκαντικό σε αναλογία 1:2 με την κλασική ζάχαρη (δηλαδή 130γρ) διατηρώντας την αναλογία του νερού ακέραιη) 


Στην πράξη:

  • Στον πολυκόφτη πολτοποιούμε εντελώς το πεπόνι και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι να διαλυθεί και τέλος το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Αφήνουμε να έλθει το σιρόπι  σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα το ανακατεύουμε μέσα στο πολτοποιημένο πεπόνι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ δοχείο με καπάκι κατάλληλο για ψύξη και παγώνουμε στην κατάψυξη για 3/4 της ώρας. Έπειτα με πιρούνι ανακατεύουμε καλά να σπάσουν οι κρύσταλλοι από τα πλαϊνά κι από τα σημεία που έχουν ξεκινήσει να παγώνουν. Κλείνουμε και βάζουμε ξανά πίσω στην κατάψυξη για 1 ώρα επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και αφήνουμε την γρανίτα για 3 ώρες. Τότε με πιρούνι "χαλάμε" τη γρανίτα που πλέον έχει σταθεί σε πολύ μικρά τρίμματα που θα μοιάζουν με μικρά χαλικάκια. Η γρανίτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Τη διατηρούμε στην κατάψυξη και με κουτάλα γεμίζουμε σε ποτήρια τα τρίμματα γρανίτας και αν θέλουμε συμπληρώνουμε με αναψυκτικό σόδα, παγωμένο νερό ή απλά την απολαμβάνουμε με χονδρό καλαμάκι καθώς λιώνει στο ποτήρι μας σκέτη!!!!

Σημ. Μπορούμε να χτυπήσουμε τη γρανίτα στο μπλέντερ πριν τη σερβίρουμε.

Τέλεια! 

Να έχετε τη δροσιά της :)

Φιλικά 

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις