Τούρτα Φερέρο

Τούρτα Φερέρο 


Για όσους δεν έχουν καταλήξει ποιο επιδόρπιο να ετοιμάσουν για το τραπέζι του ρεβεγιόν ήρθε η ώρα να λύσουν κι αυτό το θέμα! Τι καλύτερο από μια λαχταριστή υπερσοκολατένια τούρτα Φερέρο...του αγαπημένου "Πρέσβη"; 

Αυτή είναι η δική μου σπέσιαλ τούρτα Φερέρο, πολυεπίπεδη και φουλ φουντουκοσοκολατένια!!!!

Γλυκό που θα ενθουσιάσει τους συνδαιτυμόνες σας στο γιορτινό τραπέζι ή σε γιορτές και γεννέθλια! 

Μελετήστε τη αυτή τη συνταγή! Θα διαπιστώσετε ότι διαφέρει απ' όσες παρόμοιες έχετε δοκιμάσει!!!! 

Άλλο ένα γλυκό που έφτιαξα με πολύ μεράκι για όλους εσάς που με στηρίζετε και με εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια!!!!

Δική σας κι αυτή η συνταγή...!


Για το παντεσπάνι:

  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα κρόκοι-ασπράδια
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
  • 2 τσιμπιές αλάτι

Για το ελαφρύ σιρόπι:

1/3 κρασοπότηρου νερό 

1/3 κρασοπότηρου ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ καφέ ή κονιάκ ή Bailey's

Για τη μους:

400 ml κρέμα γάλακτος με 35%

350γρ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού

Για την επικάλυψη Φερέρο:

125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας 

160 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος light

(μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου υγείας ή γάλακτος, όμως αυτός ο συνδυασμός εξασφαλίζει πιο ισορροπημένη γλυκύτητα. Μια επίσης πεντανόστιμη εκδοχή είναι 125γρ. σκούρη με 125γρ. λευκή σοκολάτα!!!)

1/2 φλιτζάνι τσ. ελαφρώς καβουρντισμένα θρυματισμένα φουντούκια 

Επιπλέον υλικά

4 γκοφρέτες σοκολάτας

σοκολατάκια ferrero Rocher για διακόσμηση (εγώ έφτιαξα τα δικά μου φερέρο με τη συνταγή που βρίσκεται εδώ )

τριμμένα φουντούκια (προαιρετικά)



Ξεκινάμε με το παντεσπάνι: 

  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ως ότου γίνει μια ανοιχτόχρωμη μπεζ κρέμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ενώνουμε με το μείγμα κρόκων, χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ (το μείγμα θα είναι αρκετά πυκνό). Με μαρίζ βάζουμε σε 3 δόσεις τη μαρέγκα κάνοντας διπλώματα απαλά μέχρι να ενσωματωθεί και να προκύψει ένα απαλό και αφράτο μείγμα. Χτυπάμε στον πάγκο 2-3 φορές να σπάσουν οι φυσαλίδες αέρα.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ρυθμίζουμε ένα τσέρκι στα 24 εκ. και κόβουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι με γνώμονα το τσέρκι. Προσαρμόζουμε κι ένα δεύτερο παντεσπάνι σε στρογγυλό σχήμα με όσο υλικό απέμεινε στο ταψί (δεν πειράζει αν μιάζει με παζλ, μετά δε θα φαίνεται στην τούρτα). Τα παντεσπάνι θα είναι αρκετά λεπτά.;
  • Συνεχίζουμε με τη μους: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί κι έπειτα ρίχνουμε σε δόσεις την πραλίνα σοκολάτας να ομογενοποιηθούν. 
  • Διαχωρίζουμε τις γκοφρέτες από το πλάι με ένα μαχαίρι σαν να θέλουμε να τις χωρίσουμε στη μέση και να γίνουν 2 φύλλα η κάθε μία.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά, αποσύρουμε και ρίχνουμε το αλκοόλ.

Συναρμολόγηση:

Βάζουμε σε πιατέλα το τσέρκι. Προσαρμόζουμε το ολόκληρο παντεσπάνι. Ραντίζουμε με πινέλο το σιρόπι πάνω στο παντεσπάνι. Στρώνουμε το 1/3 της μους. Από πάνω προσαρμόζουμε τις μισές διαχωρισμένες γκοφρέτες προσαρμόζοντας όπου υπάρχουν κενά με μικρότερο κομμάτια. Από πάνω απλώνουμε άλλο 1/3 μους(φωτό 3 ), στρώνουμε τις υπόλοιπες γκοφρέτες και μετά κάνουμε μια στρώση με τη μους που απέμεινε. Τέλος κλείνουμε την τούρτα με το παντεσπάνι που απέμεινε σαν καπάκι (αυτό είναι προαιρετικό, εγώ το έκανα για να είναι πιο σταθερή η τούρτα την ώρα που θα πέσει η γκανάζ. Στο τέλος με τον τρόπο αυτό προκύπτει μια τούρτα με 4 ορόφους!!!)

Φωτό 3
  • Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 3 ώρες. 
  • Για την επικάλυψη Φερέρο: Σπάμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Περιμένουμε 4 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα κι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει μια λεία σοκολατένια γκανάζ. Έπειτα προσθέτουμε μέσα τα θρυμματισμένα φουντούκια.
  • Ξεφορμάρουμε προσεχτικά το τσέρκι και ρίχνουμε στην επιφάνεια της τούρτας σιγά σιγά από το κέντρο προς τα έξω την γκανάζ σοκολάτας βοηθώντας απαλά με μαρίζ να επικαλυφθεί ομοιόμορφα η γκανάζ (από πάνω και στο πλάι). Διακοσμούμε με τα σοκολατάκια Φερέρο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα τριμμένα φουντούκια.
  • Μεταφέρουμε την τούρτα Φερέρο στο ψυγείο για 5 ώρες πριν το σερβίρισμα. Ιδανικά ετοιμάζουμε το γλυκό από την προηγούμενη μέρα!!!


Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις