CHEESE CAKE ΛΕΜΟΝΙ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

 CHEESE CAKE ΛΕΜΟΝΙ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

Ιδιαίτερο, μυριστικό και πεντανόστιμο cheesecake χωρίς ψήσιμο που ξεφεύγει εντελώς από τα συνηθισμένα μιας και στη σημερινή μας συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε υλικά με βάση το λεμόνι! Κι όμως, νόμιζα ότι το πιο νόστιμο γλυκό του κόσμου είναι το cheesecake αγριοκέρασο μέχρι που το έφτιαξα αυτή τη φορά με λεμόνι και ξετρελάθηκα με την ντελικάτη γεύση του!!!

Δείτε πόσο εύκολα γίνεται και εντυπωσιάστε τους όλους!!!!

Υπέροχο κέρασμα για κάθε περίσταση, ανάλαφρο και πολύ δροσιστικό!

Εξαιρετική επιλογή μετά από πιάτα ψαρικών ή πιάτα με πολλά μπαχαρικά!!!

Δοκιμάστε το και απολαύστε το!!!


Υλικά για φόρμα 26 εκ.

για τη βάση

  • 350 γρ. μπισκοτα dijestive αλεσμένα σε σκόνη
  • 150 gr. μαργαρίνη
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Για την κρέμα:

  • 550 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 φάκελος φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 1 βαζάκι lemon curd (πωλείται στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τις μαρμελάδες) -σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιούμε μαρμελάδα λεμόνι ή γλυκό κουταλιού λεμόνι που πρώτα θα το αλέσουμε ελαφρώς ή θα το γαρνίρουμε ως έχει
  • ξύσμα από 1/2 μοσχολέμονο

Εκτέλεση:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα μαζί με την κανέλα και το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το πατάμε με την ανάποδη πλευρά ενός ποτηριού για να ισιώσει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ από την ποσότητα του κρύου νερού 1/2 ποτήρι. Διαλύουμε στο νερό τη σκόνη και βάζουμε το υγρό στο ψυγείο για    1 1/2 ώρα ώστε να κρυώσει ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΕΛΕ. Αφού έχει κρυώσει το υγρό, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα 1-2 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Σταδιακά -ΟΧΙ ΟΛΟ ΜΟΝΟΜΙΑΣ- ρίχνουμε λίγο-λίγο το κρύο υγρό να ενωθεί με την κρέμα στο μίξερ. Η υφή της κρέμας πλέον είναι πιο αραιή και κρεμμώδης. Την απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να σταθεί και να πήξει καλά η κρέμα.
  • Με κουτάλι απλώνουμε την επικάλυψη λεμονιού που θα επιλέξουμε και τρίβουμε από πάνω λίγο ξύσμα μοσχολέμονου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε σε κομμάτια αφού προσεκτικά το ξεφορμάρουμε.

Σημ. Εάν είστε από τους τυχερούς σαν εμένα και πετύχετε στο σούπερ μάρκετ το lemon curd τότε θα πετύχετε την απόλυτη γευστική εμπειρία! Εάν δεν βρίσκεται το συγκεκριμένο παρασκεύασμα τότε θα χρησιμοποιήσετε γλυκό κουταλιού λεμόνι χωρίς πολύ σιρόπι που όμως θα το ψιλοκόψετε στο μπλέντερ να γίνει κομματάκια. Επίσης εάν έχετε διαθέσιμη μαρμελάδα λεμονιού μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε! 

Προσοχή! Δεν βάζουμε ξύσμα λεμονιού μέσα στην κρέμα γιατί θα κόψει



Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη



 

 

Σχόλια

  1. Τέλεια συνταγή αγαπώ ότι περιέχει λεμόνι ‼️‼️‼️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ντελικάτη η γεύση αυτου του γλυκού και σας συνιστώ να το δοκιμάσετε!!!!

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ ωραίο μπράβο θά τό κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ δροσιστικό, εύχομαι να σας αρέσει! Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις