ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΙΜΟ

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ  ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΣΙΜΟ  

Οι κρέμες στιγμής σε σκόνη ξέρω ότι είναι μια ευκολία κυρίως για τους αρχάριους ή γι'αυτούς που δεν διαθέτουν πολύτιμο χρόνο για την παρασκευή κάποιας άλλης χειροποίητης κρέμας. Τί κάνουν όμως όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τέτοιους είδους παρασκευάσματα τα οποία είναι γεμάτα ζάχαρη και πολλές φορές άνοστα και "επίπεδα" σε γεύση? Μα φυσικά φτιάχνει τη δική του κρέμα στιγμής με ποιοτικά υλικά και με την ελάχιστη δυνατή ζάχαρη η οποία μάλιστα είναι και... προαιρετική!
Για όλους αυτούς που επιθυμούν να κάνουν μια ολόδική τους κρέμα σε ελάχιστο χρόνο χωρίς βράσιμο "εφηύρα" την ακόλουθη συνταγή η οποία θα τους λύσει τα χέρια ενώ μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους "κρύα" λιχουδιά!



Η δοσολογία είναι ίση με την τελική ποσότητα μείγματος 1 φακέλου κρέμας σε σκόνη για πατισερί του εμπορίου και είναι πεντανόστιμη!


Υλικά:
7 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
120 ml κρύο νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι απαλό (καλύτερα ανθέων)
1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο

Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι πανεύκολη και εξαιρετική γρήγορη.
  • Χτυπάμε για 2 λεπτά στο μπλέντερ τη σκόνη γάλακτος μαζί με το νερό, τη βανίλια και το μέλι να γίνουν πυκνός χυλός. Μεταφέρουμε σε μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα να σταθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να αποκτά υφή γιαουρτιού. Ρίχνουμε σταδιακά το κρύο πλέον μείγμα γάλακτος που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ μέχρι να γίνει το μείγμα πυκνό και βελούδινο.
  • Χρησιμοποιούμε την κρέμα απευθείας για να γεμίσουμε τούρτες, πάστες, σουδάκια και ό,τι άλλο μας αρέσει. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε σε ατομικά μπολ συνοδεία φρέσκων φρούτων, ξηρών καρπών, σιροπιού κλπ.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε την κρέμα (και τα παρασκευάσματα που ετοιμάζουμε μ' αυτή) εντός 3 ημερών.
Σημ. Στην κρέμα χρησιμοποιούμε μέλι το οποίο δίνει τη γλυκαντική του ιδιότητα αλλά και υπέροχη υφή στο τελικό μείγμα. Η γεύση του δεν φαίνεται, αρκεί να χρησιμοποιηθεί απαλό και καλύτερα ανθέων. Εάν θέλουμε πιο γλυκιά κρέμα τότε κατά το χτύπημα στο μίξερ προσθέτουμε 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη ή 1/2 κουτ.σ. υποκατάστατο γλυκαντικό με αναλογία 1:2 με τη ζάχαρη. Επίσης η βανίλια μπορεί να αντικατασταθεί από εσάνς πορτοκαλιού, αμυγδάλου, μαστίχας κλπ


Καλή επιτυχία 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις