ΠΥΡΑΥΛΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ

ΠΥΡΑΥΛΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ

Η ιδέα ήρθε όταν είχα περισσεύματα από διάφορα παγωτά που τα τάπερ μόνο χώρο μου πιάνανε στην κατάψυξη! Τα χωνάκια που είχα στο ντουλάπι δώσανε την κατεύθυνση για το πως μπορώ να αξιοποιήσω τα υπόλοιπα παγωτών εξασφαλίζοντας όμως ότι θα είχα 2 κεράσματα σε ώρα ανάγκης! Το αποτέλεσμα? Φανταστικά πυραυλάκια σε 3 κινήσεις, με τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα!

Σ' αυτήν την πατέντα χρειαζόμαστε χύμα παγωτό της αρεσκείας μας εμπορίου ή σπιτικό (ήδη παγωμένο, όχι νωπό φρεσκοφτιαγμένο γιατί θα πανιάσουν τα χωνάκια). Όπως προείπα είχα δικά μου παγωτά με γεύση στρατσιατέλα, σοκολάτα και μαστίχα...
Τα εργαλεία που θα μας φανούν χρήσιμα είναι η πλαστική διάτρητη αυγοθήκη του ψυγείου μας μαζί με ένα βαθύ τάπερ που να εφαρμόζει στην αυγοθήκη, κι ένα κουτάλι παγωτού "scoop".


Επιπλέον θα χρειαστούμε:
  • παγωτό χύμα σπιτικό ή εμπορίου σε διάφορες γεύσεις
  • κωνικά χωνάκια παγωτού βάφλας
  • σοκολάτα κουβερτούρα επιλογής
  • σιρόπι σοκολάτας ή άλλη γεύση
  • ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους (προαιρετικά)
  • γλυκά κουταλιού ή φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
  • τρούφα ή άλλη γαρνιτούρα για διακόσμηση


Πως τα φτιάχνουμε:
  • Στερεώνουμε την αυγοθήκη πάνω στο τάπερ -αυτό είναι το εργαλείο κλειδί για να στερεωθούν τα χωνάκια όρθια όσο εργαζόμαστε. Βάζουμε μέσα στις θήκες τα χωνάκια.
  • Λιώνουμε μια μικρή ποσότητα κουβερτούρας και γεμίζουμε τη βάση τους (έτσι θα σχηματιστεί η πεντανόστιμη συμπαγής σοκολατένια βάση στις άκρες όπως στα έτοιμα παγωτά-πύραυλοι).  Βάζουμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσουν.
  • Με ένα μικρό κουτάλι παίρνουμε ποσότητες από το παγωτό που μας αρέσει και γεμίζουμε τα χωνάκια ως πάνω (όχι πάνω από το χείλος). Εάν θέλουμε ενδιάμεσα στα χωνάκια βάζουμε από 1 κεράσι γλυκό κουταλιού (ακόμα και άλλη γεύση που έχουμε διαθέσιμη) ή φρέσκα φρούτα όπως φράουλα ή μπανάνα ή ακόμα και σιρόπι ανάμεσα στις στρώσεις παγωτού. Πατάμε να γίνει επίπεδη η επιφάνεια και με το κουτάλι "scoop" στερεώνουμε μια μικρή μπάλα από το παγωτό μας όσο το δυνατόν  πιο στρογγυλή να κολλήσει. Όλα αυτά τα κάνουμε γρήγορα για να μη λιώσει το παγωτό όσο το επεξεργαζόμαστε. Αφήνουμε τα χωνάκια μέσα στις αυγοθήκες και τα βάζουμε στην κατάψυξη να στερεοποιηθούν και να παγώσουν πολύ καλά για 2 ώρες.
  • Λιώνουμε αρκετή σοκολάτα σε μπεν μαρί (σκούρα, γάλακτος, λευκή ή ροζ) και τη μεταφέρουμε σε βαθύ και ψηλό μπολ διατηρώντας τη ρευστή. Σ' αυτό το σημείο αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Παίρνουμε ένα-ένα χωνάκι από την κατάψυξη (όχι όλα μαζί, ένα κάθε φορά για να μη μας λιώσουν) και στιγμιαία τα βουτάμε ανάποδα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Εάν η κουβερτούρα είναι από μόνης της πηχτή τότε κάνουμε τη διαδικασία με ένα κουταλάκι περιχύνοντας από πάνω και λίγο πλαγιαστά τα παγωτάκια για να καλυφθούν. Πασπαλίζουμε εάν μας αρέσει με τρούφα, ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς. Η σοκολάτα παγώνει αυτόματα.  Ξανά στερεώνουμε τα πυραυλάκια μέσα στις αυγοθήκες και τα βάζουμε στην κατάψυξη 15' λεπτά.
  • Επειδή τα πυραυλάκια εάν μείνουν ξεσκέπαστα μέσα στις αυγοθήκες για πολλές μέρες είναι βέβαιο ότι θα πανιάσουν και δε θα είναι τραγανά, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη από πάνω έως κάτω και τα διατηρούμε μέσα σε κουτί πλαγιαστά που κλείνει καλά εντός κατάψυξης (δεν υπάρχει κίνδυνος να στραπατσαριστούν).

Διατηρούνται για πολλές μέρες κι έτσι έχουμε τα δικά μας πυραυλάκια παγωτίνια όποτε θέλουμε!

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις