ΠΑΓΩΤΟ BLACKFOREST


ΠΑΓΩΤΟ BLACKFOREST 

Κρέμα, βύσσινα και σοκολάτα. Συνδυασμός που θα αρέσει τόσο σε αυτούς που αγαπούν τα λευκά γλύκα όσο και σε αυτούς που αγαπούν τα πιο σοκολατένια... Παγωτό πλούσιο και αριστοκρατικό που αποτελεί ένα πρακτικό κέρασμα αφού σε κάθε κουταλιά κρύβεται κι από μια γευστική έκπληξη...
Αυτό το παγωτό δεν περιέχει αυγό όπως άλλες συνταγές μου- εξίσου πεντανόστιμες- και δεν κρυσταλλώνει! 




Απολαύστε το !

Υλικά:
  • 600 ml ΖΩΙΚΗ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο (η ποσότητα δεν τραβάει μεταβολές, το ίδιο και τα λιπαρά της κρέμας!)
  • 1 γάλα εβαπορέ ΠΛΗΡΕΣ αδιάλυτο μεγάλο (σχεδόν 400 γρ) κρύο από το ψυγείο
  • 1 1/2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα κρύες από το ψυγείο
  • 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή βότκα ή κεράσι 
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα αγριοκέρασο
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού βύσσινο (μόνο τα βύσσινα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη σοκολάτας ή νιφάδες σοκολάτας υγείας
  • σιρόπι σοκολάτας και σιρόπι από το γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα



Εκτέλεση:
  • Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη ένα μεταλλικό άνετο μπολ.  Έπειτα χτυπάμε μέσα σε αυτό τις κρέμες γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αρχίσουν να κάνουν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το εβαπορέ, τα ζαχαρούχα γάλατα, το λικέρ και τη βανίλια και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ μαζεύοντας με σπάτουλα προς το κέντρο τα υπολείμματα που μένουν στα τοιχώματα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνουμε μέσα σε άνετο πλατύ ρηχό τάπερ ή ειδικό μεταλλικό μπολ και κολλάμε στην επιφάνεια ένα κομμάτι μεμβράνης. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 1/2 ώρες.
  • Αφού περάσουν οι 2 1/2 ώρες βγάζουμε από την κατάψυξη και "πιρουνιάζουμε" το παγωτό μας σαν να θέλουμε να το χαλάσουμε. Εάν το παγωτό είναι ακόμη πολύ νερουλό και δεν έχει προλάβει να σταθεί (εξαρτάται από την κατάψυξη μας) το αφήνουμε ακόμη 1 ώρα μέχρι να διαπιστώσουμε ότι έχει μισοπήξει. Ρίχνουμε μέσα στο ψαχουλιασμένο παγωτό τις νιφάδες σοκολάτας και σκόρπια μικρές ποσότητες από τη μαρμελάδα και το γλυκό βύσσινο. Με σπάτουλα κάνουμε γρήγορα ανακατέματα  ώστε να σκορπιστούν μέσα στο παγωτό μας τα υπόλοιπα υλικά και να σχηματιστούν νερά. Στρώνουμε με την σπάτουλα το παγωτό μας να ισιώσει και στην επιφάνεια του εάν θέλουμε γαρνίρουμε μερικά βύσσινα επιπλέον ή σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινου. Η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα πρώτου αρχίζει και λιώνει το παγωτό μας. Κλείνουμε με το καπάκι το τάπερ και συνεχίζουμε το πάγωμα στην κατάψυξη για ακόμα 5-6 ώρες χωρίς να χρειαστεί να το ανακατέψουμε ενδιάμεσα. Ιδανικά κάνουμε τη διαδικασία από το προηγούμενο βράδυ.

Σημ. Τα βύσσινα από το γλυκό κουταλιού μπορούν να αντικατασταθούν από κονσέρβα κομπόστα βύσσινο για πιο γλυκόξινη γεύση στο παγωτό!!! Επιπλέον συνιστώ τη χρήση ρηχού σκεύους αποθήκευσης έτσι ώστε να σκορπιστούν καλύτερα μέσα στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μπαλίτσα που θα σερβίρουμε θα έχει μέσα απ'όλα.


Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις