ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Ταρτάκια πεντανόστιμα κι ευπαρουσίαστα, βασισμένα στην κλασική συνταγή για τάρτα βουτύρου! Γαρνίρονται με φρέσκιες φράουλες -αν είναι η εποχή τους- ή όποιο άλλο φρούτο μας αρέσει!!! Δείτε πόσο όμορφα κι εύκολα γίνονται στο σπίτι:


Υλικά για περίπου 12-15 μικρά ταρτάκια (ανάλογα με την διάμετρο της φόρμας που θα χρησιμοποιηθεί)

Για τη ζύμη της τάρτας:
  • 100γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο από το ψυγείο
  • 80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ.έως 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 αυγό μικρό 
  • 1/2 κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 1 τσιμπιά αλάτι
Για τη γέμιση
  • 250ml κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά κρύα
  • 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας

Για τη γαρνιτούρα:
  • φρέσκες φράουλες (όσο γίνεται πιο σφιχτές-όχι πολύ ώριμες)
  • μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο για το γλασάρισμα


Εκτέλεση:
Για τη βάση: Σ'ένα μπολ βάζουμε τα 200γρ. αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Κόβουμε σε κυβάκια το βούτυρο και το βάζουμε κι αυτό στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνουν ψίχουλα και τέλος ρίχνουμε και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία βουτυράτη ζύμη που θα ξεκολάει από τα χέρια διαφορετικά προσθέτουμε και τα  υπόλοιπα 20γρ.αλεύρι. Την κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη πασπαλίζουμε ελάχιστο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο με πλάστη πάχους σχεδόν μισού εκατοστού. Κόβουμε με ένα ποτήρι ή κουπ-πατ μικρούς στρογγυλούς δίσκους. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με θήκες για ταρτάκια και στρώνουμε μέσα τα δισκάκια ζύμης προσαρμόζοντάς τη με τα δάχτυλα μας και φτιάχνοντας τα τοιχώματα σχηματίζοντας έτσι τις θήκες-βάσεις. Βάζουμε εσωτερικά από ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε από πάνω μερικά φασόλια ή στραγάλια για να μην παραφουσκώσουν εσωτερικά οι βάσεις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12 λεπτά ακόμη ή ως ότου δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα οι άκρες. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για τη γέμιση: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια να γίνουν σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια. Στερεώνουμε τις φράουλες κομμένες στη μέση ή σε φέτες πάνω στη σαντιγί. Βάζουμε τα ταρτάκια στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Για το γλασάρισμα:
Ξεχωρίζουμε 2 κουταλιές καθαρό ζελέ από τη μαρμελάδα και την μαλακώνουμε  λίγο με πιρούνι. Βγάζουμε τα ταρτάκια από την κατάψυξη και αλείφουμε με πινέλο τη μαρμελάδα πάνω από στις φράουλες για να γυαλίσουν. Κατεβάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο. 


Καλή σας επιτυχία 💓
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις