ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


Και οι δοκιμασίες συνεχίζονται..  Γλυκά χωρίς ζάχαρη δε σημαίνει ότι δεν είναι "γλυκά". Έτσι κι αυτή η τούρτα παγωτό που δεν έχει καθόλου μα καθόλου ζάχαρη αλλά είναι όλο γλύκα. Η υφή παραμένει αφράτη κατά το σερβίρισμα και κόβεται εύκολα χωρίς δυσκολία σε κομμάτια. 




Τα υλικά που χρειαζόμαστε για μια τούρτα 6 μεγάλων κομματιών είναι:

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί κρύα από το ψυγείο
  • 1/2 κουτάκι γάλα εβαπορέ light αναραίωτο κρύο (100 γρ. περίπου)
  • 1 δόση από τη μερέντα χωρίς ζάχαρη συνταγή εδώ
  • 1 κουτ.σ. επιπλέον ανθόμελο 
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό χωρίς ζάχαρη
  • 1 μπανάνα ώριμη σε ροδέλες (προαιρετικά)
  • 2-3 μπισκότα χωρίς ζάχαρη τριμμένα για διακόσμηση/φυστίκια Αιγίνης/αμύγδαλα φιλέ 

Εκτέλεση:
  • Σε μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και αφρατέψει. Προσθέτουμε το ανθόμελο, το γάλα, τη σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη συνταγή εδώ και τέλος το ποτό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να προκύψει ένα μείγμα αφράτο, ενιαίο και ελαφρά σοκολατένιο. Εάν θέλουμε ακόμα πιο γλυκό το αποτέλεσμα τότε αυξάνουμε κι άλλο το μέλι κατ'εμέ το αποτέλεσμα με τις δοσολογίες που δίνω είναι ήδη αρκετά γλυκό. Σ'αυτο το σημείο εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα ξηρούς καρπούς ή σπασμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη.
  • Σε στρογγυλό τσέρκι καλύπτουμε το εσωτερικό με 2-3 φύλλα διαφανούς μεμβράνης και καλύπτουμε το κάτω μέρος του εξωτερικά με 2 φύλλα αλουμινόχαρτο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και  ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Εάν θέλουμε στολίζουμε με την κομμένη μπανάνα, τριμμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη ή ξηρούς καρπούς.
  • Καλύπτουμε το τσέρκι με μεμβράνη χωρίς να κολλάει στην τούρτα και παγώνουμε για 7 ώρες πριν το σερβίρισμα (ιδανικά για μια νύχτα).
  • Ξεκολλάμε την τούρτα από τα τοιχώματα της φόρμας με ένα μαχαίρι λίγο βρεγμένο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Σας φιλώ :*
Μαριφάνη 💙


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις