PANCAKES ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

PANCAKES ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

Χαίρεται, χαίρεται! 

Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και υγιεινά pancakes στο φούρνο χωρίς καθόλου αλεύρι και ζάχαρη. Η λιχουδιά αυτή είναι καλή ιδέα για χορταστικό υγιεινό πρωινό στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής τόσο για μεγάλους όσο και για μικρούς καθώς η ζύμη τους....κρύβει εκπλήξεις!






Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 8 μικρά pancakes ή 6 μεσαία είναι τα εξής:

  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα αλεσμένη στο μπλέντερ
  • 1 μικρό αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά
  • 1/3 φλτιζ.τσ. φυτικό γάλα ή αγελαδινό light
  • 1 γεμάτη κουτ.σ. μέλι
  • 1 κουτ.γλ. εσάνς βανίλιας υγρή ή 1 κάψουλα σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. baking powder

Για το γαρνίρισμα:
  • φρέσκα φρούτα εποχής π.χ. ώριμα βερίκοκα ψιλοκομμένα, κεράσια απύρηνα, φράουλες, ροδάκινο, μύρτιλλα, σμέουρα, μπανάνα κλπ.
  • μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί πχ. καρυδόψιχα, φουντούκια, αμύγδαλα ανάλατα, κάσιους, φυστίκια αιγίνης
  • ταχίνι ή φυστικοβούτυρο 
  • κανέλα ή κακάο σε σκόνη 
  • ταχίνι με σοκολάτα ή πραλίνα




Η δική μου πρόταση σερβιρίσματος είναι με  φρέσκα ώριμα βερίκοκα και κεράσια γαρνιρισμένα με μέλι, καρυδόψιχα και κανέλα (βλ. φωτό)

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι μαζί με την μπανάνα, το γάλα και το αυγό να ενωθούν. Συνεχίζουμε με το μέλι, την εσάνς και το baking powder και τέλος προσθέτουμε τη σκόνη βρώμης ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτός χυλός.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί/λαμαρίνα του φούρνου και με βαθιά κουτάλα αδειάζουμε αραιά μικρές ποσότητες ζύμης που ελαφρά θα τις απλώσουμε σε δίσκους ίσου πάχους (όχι πολύ λεπτό). Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη και πάρουν χρώμα περιμετρικά η τηγανίτες μας.
  • Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε τη λαμαρίνα με ένα ακόμη αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζουμε με προσοχή τις τηγανίτες ώστε η κάτω ψημένη πλευρά τους να πάει στην πάνω πλευρά (όπως γυρίζουμε την ομελέτα στο τηγάνι) αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε το χαρτί. Ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά κι έπειτα βγάζουμε το ταψί να γίνουν οι τηγανίτες ελαφρώς χλιαρές και να σταθούν. 
  • Έπειτα τραβάμε προσεχτικά τα αντικολλητικά χαρτιά πιέζοντας με επίπεδη σπάτουλα τις τηγανίτες να ξεκολλήσουν. 
  • Σε πιάτο βάζουμε 2 ή 3 τηγανίτες τη μία πάνω από την άλλη και ενδιάμεσα τις ενώνουμε με λίγο μέλι/σιρόπι/ταχίνι ή πραλίνα μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς και φρούτα. Στολίζουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας!

Σημ. Εάν περισσέψουν τηγανίτες τις αποθηκεύουμε σκεπασμένες στο ψυγείο και τις καταναλώνουμε εντός 2 ημερών αφού πρώτα τις ζεστάνουμε ελαφρώς!


Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις